Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Patru capitale europene: Budapesta, București, Viena și Paris, în patru ani

În cadrul opționalului „Educație europeană”

Patru capitale europene: Budapesta, București, Viena și Paris, în patru ani

Patru capitale europene: Budapesta, București, Viena și Paris, în patru ani „În fiecare domeniu, pe lângă competență și creativitate, e nevoie de experiență și multă dăruire pentru a obține rezultate de excepție”.

Toate aceste atribute le găsim la unul din dascălii cu care ne mândrim – Stela Tăut.
L-am citat mai devreme pe regretatul meu profesor de pedagogie, distinsul profesor universitar Ioan Comănescu.
Urmăresc de ani și ani cum își culege roadele în fiecare toamnă doamna profesor de la Școala „Nicolae Bălcescu” din Oradea. Ceea ce nu am știut, încă, este că an de an, elevii pe care îi îndrumă au fost (în patru ani, consecutiv) acolo unde mulți dintre noi nu am fost în 50 de ani: în patru capitale europene (în 2008, la Budapesta, în 2009, la București, anul trecut, la Viena, iar în această toamnă, la Paris). Toate acestea s-au întâmplat în cadrul opționalului „Educație europeană”.
„În acest an, ne-am propus o vizită la Strasbourg, la Parlamentul și Consiliul European. Aceasta s-a întâmplat în scurta vacanță de toamnă”, ne-a spus dna profesor Stela Tăut.
Timp de opt zile, 20 de elevi din clasele a IV-a B și a III-a D, însoțiți de părinți și de învățătoarele claselor (Stela Tăut și Vasilica Ienei), au luat drumul Parisului. La Strasbourg au vizitat: Parlamentul European, prima farmacie din lume, Ceasul astronomic și au făcut o croazieră pe râul Ill.
La Paris au văzut tot ce poate cuprinde sufletul unui excursionist autodidact frământat de a deține în palme toată averea inestimabilă de monumente și bijuterii din capitala Franței: Arcul de Triumf, Domul Invalizilor, Pantheonul (cu mormintele unor personalități de prim rang ale istoriei și literaturii universale: Napoleon, Emil Zola, Voltaire... și ceasul gravitațional), Notre-Dame, Luvrul, Turnul Eiffel, o croazieră pe Sena, catedrala din Reims... și încă ceva ce nu se poate parcurge în ore, ci în zile – Disney Land („unde am petrecut o zi întreagă, de vis, ce nu se poate descrie!”)...
La întoarcere, orădenii noștri au zăbovit pe la Munchen, trecând pe la Alianz Arena, Muzeul BMW și Primăria..., unde iar ar fi mult(e) de povestit!
O călătorie de vis despre care copiii vor povesti câte zile vor trăi! (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Patru capitale europene: Budapesta, București, Viena și Paris, în patru ani.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 22 august 2019