Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Întâlnirea membrilor Consiliului Județean al Elevilor Bihor

Joi, la sala de ședințe a I.S.J. Bihor

Întâlnirea membrilor Consiliului Județean al Elevilor Bihor

Sala de ședințe a Inspectoratului Școlar a fost neîncăpătoare, ieri (joi, 8 noiembrie 2007) la întâlnirea membrilor Consiliului Județean al Elevilor (elevii fiind însoțiți de consilierii educativi – profesori responsabili cu munca educativă din școală).

Corina Costruț, reprezentant al Biroului CJE, a prezentat (în power point) principalele acțiuni desfășurate anul școlar trecut de Biroul și membrii CJE, iar prof. Georgeta Sadoveanu (pe atunci inspector școlar cu munca educativă, și coordonator al întregii activități desfășurate de CJE) a subliniat principalele manifestări desfășurate în județ (caravana CJE), dar și întâlnirile la nivel național la care a participat președintele CJE (George Lucian). Un număr al revistei CJE („Avem cuvântul”) a circulat prin sală, din mână în mână, fiind răsfoit de cei prezenți.
Întrucât mulți dintre foștii membri CJE sunt în clasa a XII-a (iar unii chiar au absolvit liceul, asemeni președintelui CJE), adunarea generală a ales noii membri CJE, reprezentanți în CJE lărgit (21 de membri) și Biroul executiv (format din 15 membri).
Elevii reprezentanți zonali (câte doi, respectiv trei - pentru zona Marghita-Valea lui Mihai, zona fiind foarte mare) au fost aleși în urma ședințelor desfășurate marți, 6 noiembrie, sub coordonarea profesorilor metodiști zonali.
Eliberarea din CJE a vechilor membri va avea loc la întâlnirea CJE din luna decembrie (după ședința Consiliului Național al Elevilor). Până la Crăciun, se speră să iasă numărul 3 al revistei CJE (scoasă de Fundația „Floare de lotus”), după cum susținea prof. Georgeta Sadoveanu.
În continuare, vă facem cunoscute numele membrilor Biroului executiv al CJE Bihor.
Biroul executiv al CJE Bihor
Andrei Clanetaru (Lic. T. „A. Lazăr” Oradea) –președinte
Monica Boța - Moisin (C.N. „E. Gojdu”) – vicepreședinte Oradea
Diana Lup (C.T. Vadu-Crișului) – vicepreședinte zona Aleșd-Bratca
Mihaela Sopotă (C.T. „I. Ciordaș” Beiuș) - vicepreședinte zona Beiuș
Cătălin Coroiu (C.N. „Avram Iancu” Ștei) - vicepreședinte zona Ștei
Medana Ramona Bondar (Gr. Șc.Agricol Salonta) - vicepreședinte zona Salonta – Tinca
Cristina Iuhas (C.N. „O.Goga” Marghita) - vicepreședinte zona Marghita – Valea lui Mihai
Andrei Pușcaș (C.N. „M. Eminescu”) – secretar și purtător de cuvânt
Alexandru Lucaci (Lic. „Don Orione”) – casier
Mirela Dărăban (Lic. de Artă) – responsabil departament Mass-media
Balog Suzana (Lic. T. „Ady Endre”) – resp. dep. relații internaționale
Gloria Judea (Lic. T. „O. Ghibu”) – resp. dep. cultural-artistic, sport
Camelia Trușmei (Lic. Ped. „I. Vulcan”) – resp. dep. educație preventivă
Cristian Lazăr (Lic. T. „L. Blaga”) – resp. dep.social-voluntariat
Marius Deaconu (Șc. cu clasele I-VIII „Dacia” Oradea) – resp. dep. înv. gimnazial. (Ov.D.)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Întâlnirea membrilor Consiliului Județean al Elevilor Bihor.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 17 mai 2021