Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Atitudine pentru lumea noastră”

În Săptămâna Educației Globale

„Atitudine pentru lumea noastră”

„Noi vrem o lume demnă pentru copii, pentru că o lume care este potrivită pentru noi va fi potrivită pentru toți ceilalți”. (Declarația copiilor la deschiderea Sesiunii Speciale dedicate copiilor - Adunarea Generală ONU din 8 mai 2002)

ptămâna Educației Globale (14-18 noiembrie 2011) a debutat la Școala cu  clasele I-VIII Rieni cu pregătirea activităților din cadrul proiectului cu același nume. Tema de anul acesta a fost Atitudine pentru lumea noastră”.
Acest eveniment european încurajează profesorii, elevii, grupurile de tineri să dezvolte și să implementeze activități educaționale în contextul cetățeniei globale.
Elevii au fost mobilizați să se implice în acțiuni prin care aceștia devin mai constienți de responsabilitățile pe care le au și învață să ia atitudine pentru lumea în care trăiesc.   Proiectul își propune să familiarizeze elevii, părinții și cadrele didactice cu principiile și valorile Educației Globale, dar și să creeze un cadru pentru înțelegerea drepturilor și responsabilităților cetățeniei europene.
În contextul sărbătoririi Zilei Mondiale a Educației, elevii și profesorii au discutat despre drepturile copilului referitoare la educație. Au reușit astfel să realizeze legătura dintre drepturi și responsabilități, precum și efectele benefice pe care le poate avea educația eficientă asupra lor.
Au avut loc dezbateri pe temele cuprinse în proiect: despre prietenie, toleranță, prezentări power point (prof. Ilieș Angela), realizarea unor expoziții de desene, picturi, afișe (prof. Balint Liliana, directorul școlii). A fost prezentat și un material legat de siguranța elevilor în școală și pe stradă, pregătit de reprezentantul poliției locale. (Ilieș Angela)

Trimite email

joi, 27 iunie 2019