Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Toamna bucură Săcădatul

Parada Toamnei

Toamna bucură Săcădatul

Luni, 14 noiembrie 2011, într-o zi frumoasă de sfârșit de toamnă, elevii Școlii cu clasele I-VIII din Săcădat - Săbolciu au participat la activitățile finale ale proiectului „Bucuriile Toamnei”.

Proiectul s-a derulat ca un parteneriat între școlile din Săcădat și Săbolciu, implicându-i în diferite activități pe toți elevii celor două școli, atât din ciclul primar, cât și din cel gimnazial. De asemenea, elevilor li s-au alăturat și preșcolarii de la Grădinița din Săcădat. Proiectul, derulat sub coordonarea dnei prof. Mocan Nicoleta, a avut ca scop dezvoltarea sensibilității elevilor față de frumusețile naturii, față de artă, poezie. Timp de patru săptămâni, elevii îndrumați de cadrele didactice: Mihaela Biriș, Þîrțiu Gabriela, Bolog Doru, Baciu Crina, Benea Georgeta, Bere Florica, Sime Maria, Pele Ligia s-au pregătit intens pentru cele patru secțiuni ale proiectului: creație literară, creație individuală, proiectul clasei și parada toamnei. Elevii s-au dovedit a fi deosebit de inventivi în compunerea unor poezii, realizarea de planșe și machete, realizarea unor proiecte ample, confecționarea de costume. Chiar și preșcolarii au reușit să rezolve cu succes sarcinile de lucru din cadrul proiectului.
Finalizarea proiectului s-a realizat printr-o expoziție - concurs. În debutul activității,
s-au recitat poezii având ca temă descrierea minunatului anotimp autumnal. Apoi, cei din cadrul ciclului primar și-au prezentat costumele (confecționate de ei). Parada toamnei a fost intens savurată de elevi, iar organizatorii i-au răsplătit cu premii. Au fost felicitate frumoasele zâne, elfii pădurii, și chiar Dracula, prezent și el la paradă. Juriul a deliberat pentru celelalte trei secțiuni, timp în care elevii au urmărit câteva videoclipuri derulate pe videoproiector, în care anotimpul toamna era surprins prin muzică și culoare. Toamna fiind foarte bogată, elevii au putut strânge suficiente materiale pentru realizarea unor machete atrăgătoare și interesante, cu:  trenuleț din legume și fructe, coșuri cu legume pictate, arici confecționați din cartofi, mașinuțe din vinete, dovleci pictați, pădure în miniatură, mini ferme din frunze, fructe și legume, o hartă a României realizată din boabe și semințe etc.
Toți elevii participanți merită lăudați, deoarece au lucrat cu multă ingeniozitate, s-au implicat activ, participând cu mult interes la toate activitățile. (Nicoleta Mocan)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Toamna bucură Săcădatul.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 22 august 2019