Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Premierea celor 17 copii care au ajuns „olimpici”... la 5 ani!

Ieri, la Grădinița nr. 16 din Oradea,

Premierea celor 17 copii care au ajuns „olimpici”... la 5 ani!

Dna Claudia Timofte, președinte al comitetului de părinți de la Grădinița nr. 16 din Oradea, a invitat ieri (marți, 29 noiembrie 2011) presa locală, la un eveniment deosebit.

„Grădinița îi sărbătorește într-un cadru festiv pe cei 17 copii care au ajuns „olimpici” la 5 ani fiind premiați la diferite concursuri internaționale, naționale, interjudețene, județene cu premii I,II,III și mențiuni.
Inedit și unic în țară este faptul că toți cei 17 copii fac parte din aceeași grupă, reprezentând cu cinste grădinița, orașul, județul, țara la doar 5 ani.
Proiectele și programele s-au desfășurat în anul școlar precedent, sub îndrumarea și coordonarea doamnei educatoare Rodica Balog, iar premiile au fost obținute pe plan artistic, literar și sportiv”, se spune în invitația semnată de comitetul de părinți.
Un palmares impresionant
Când am făcut calculul (pe hârtie), luând fiecare premiant în parte și totalizând, cei 17 premianți s-au făcut 18, pentru că Vlad Deac era absent. Așadar cei 18 copii premianți ai drei educatoare Rodica Balog dețin: un trofeu internațional („Păunașul de aur” – cucerit la Festivalul internațional subotica „Ex Libris” din Serbia), 19 premii I, patru premii II, cinci premii III, nouă premii speciale, 12 mențiuni, trei diplome de onoare, precum și 27 de diplome. Cele 37 de premii, 12 mențiuni, 30 de diplome și un trofeu au fost obținute la festivaluri, concursuri și proiecte internaționale, naționale, interjudețene, județene și locale (municipale); Am amintit festivalul internaționalul din Serbia, dar pe lângă acesta au mai fost 16: proiectul „Un mărțișor - un zâmbet de copil”, festivalul Toamnei orădene, concursul național „Terra e în mâinile noastre” (de la Arad), proiectul interjudețean „De vorbă cu florile”, concursul Kiwanis „Oradea prin ochi de copil”, concursul de dans modern, concursul „Un măr frumos pentru un copil sănătos”, crosul copiilor – de 1 Iunie, concurs de desene – de 1 Iunie, concursul internațional „N. Tonitza” (de la Bârlad), proiectul interjudețean „Șoaptele florilor”, simpozionul național „Copilul creativ dintotdeauna” (de la Arad), concursul național „Copil, bucurie, copilărie” (de la Reșița), concursul internațional „În lumea poveștilor”, Campionii junior park (cros și concurs de desene) – 17 concursuri, festivaluri și proiecte.
Deținătorii impresionantului palmares al grupei pregătitoare sunt: Coita Caterina (6), Copos Anamaria (5), Crețu Anamaria (5), Deac Vlad – absent de la premiere (3), Igna Raul (3), Marian Vlad (4), Pașcalău Diana (4), Petrehele Corina (1), Petruș Miruna (4), Pop Darius (7), Raț Antonia (6), Sime Casian (5), Tarr Pal Vivianne (4), Tărău Radu (5), Tărău Ruxandra (5), Tăut Armin (4), Timofte Andrei (4) și Tirică Timea (5).
„Dar, acestea nu sunt toate rezultatele, pentru că mai așteptăm finalizarea unor concursuri, la care ne putem aștepta și la alte premii, obținute și de ceilalți copii din grupă care acum nu se găsesc pe lista acestor premianți”, ține să precizeze dra educatoare Rodica Balog.
Copiii au fost premiați cu diplome, cărți și dulciuri de către consilierii județeni: Ioan Radu, Viorel Iuhas, Alexandru Retegan, Traian Copil și Mihai Bar, după cum aveam să aflăm de la președintele comitetului de părinți, dna Claudia Timofte.
La premiere au fost invitați și reprezentanții grădiniței coordonatoare nr. 34 (doamna director Cornelia Borz și dna Tamara Nicolae – responsabilul comisiei metodice), colegii din celelalte grupe ale Grădiniței nr. 16 (îndrumați de dnele educatoare: prof. Ileana Duma, Mărioara Chiș și Livia Liscan), părinții copiilor și jurnaliștii. Festivitatea de premiere a fost pusă la cale și dusă la îndeplinire de reprezentanții comitetului de părinți, Claudia Timofte, Dorin Coita și Radu Igna.
Felicitările pentru aceste rezultate strălucitoare le adresăm, în egală măsură, minunaților artiști, drei educatoare Rodica Balog, dar și părinților, artizanii care au apreciat și au susținut efortul depus, talentul și perseverența drei educatoare; un dascăl-apostol care își sfințește locul și își onorează profesia! (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze (38 de poze) accesați Galeria foto: Premierea celor 17 copii care au ajuns „olimpici”... la 5 ani!

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 12 mai 2021