Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Suflet românesc prin glas de copil

Dragă Românie, Nucetul te iubește!

Suflet românesc prin glas de copil

Toate piepturile au vibrat la unison, iar la îndemnul „Deșteaptă-te, române!” inimile s-au umplut de mândrie.

Într-un spațiu primitor, cel al Casei de Cultură „Ion Davideanu” din Nucet, elevii Școlii cu clasele I-VIII, alături de cadre didactice și părinți, au răspuns „prezent” interpretând cântece patriotice dedicate marelui eveniment de la 1 Decembrie - Ziua Națională a României. Pentru a ne ancora la evenimentul istoric, pentru a simți din emoția celor care au înfăptuit Marea Unire, s-a realizat o prezentare în power point cu cele mai importante momente istorice care au marcat trecutul poporului nostru. Prin vocea elevei din clasa a VIII-a B, Gabor Estera, ne-am reîntors în timp și, emoționați, am participat la Marea Adunare de la Alba-Iulia.
Copiii s-au întrecut, începând cu cei mai mici, în a-și exprima sentimentele de dragoste față de țară, fiind mândri că își au originea în pământul în care se odihnesc de atâtea veacuri figuri emblematice ale istoriei și neamului românesc.
Sceneta „Un vis, un gând, un viitor...” concepută de doamna profesoară Benchiș Mihaela și interpretată de elevii clasei a VI-a a dat (adus) multă originalitate festivității, subliniind importanța identității naționale.
Clasa a VIII-a A, sub îndrumarea domnului profesor Coraș Traian, a prezentat, de asemenea, un moment inedit din istoria neamului, oglindit în opera marelui nostru poet Mihai Eminescu, „Scrisoarea III”.
Sufletele copiilor s-au aprins de-a binelea, arzând ca niște torțe, când au făcut urări (îndemnuri) țării, dar și mărturisiri, la ceas de sărbătoare:
România, visează!
România, iubește!
România, te iubim! (Mihaela Benchiș)

Trimite email

duminic, 25 august 2019