Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

La mulți ani, România!

De Ziua Þării

La mulți ani, România!

La Centrul de documentare și informare al Școlii cu clasele I-VIII „Nicolae Bogdan” din Vașcău s-au adunat cadre didactice și elevi pentru a sărbători Ziua națională a tuturor românilor.

 Din partea Consiliului local Vașcău a participat dna Aurina Bursașiu, consilier local și membru în Consiliul de administrație al școlii.
Ca niște adevărați patrioți, am deschis programul cu intonarea Imnului național, care a creat cadrul adecvat pentru prezentarea făcută de directorul școlii, dna profesor Laza Liliana, cu privire la importanța evenimentului sărbătorit.
Eleva Mădălina Filip din clasa a VIII-a a citit un material bine documentat despre Marea Unire de la 1918, încheind cu memorabilele cuvinte rostite de Barbu Ștefănescu Delavrancea: „România este patria noastră a tuturor românilor. E România celor de demult și-a celor de mai apoi. E patria celor dispăruți și a celor ce va să vie”.
A urmat un moment poetic pregătit de elevele clasei a VI-a sub îndrumarea doamnei director. Elevele Moș Iasmina, Lazăr Bianca, Luca Delia, Neculai Larisa și Rădac Luciana au recitat poezii patriotice, care ne-au emoționat.   Grupul „Folk-up”, pregătit de prof. Carmen Ifrim, a încântat publicul cu cântece populare și patriotice.
Manifestarea s-a încheiat cu „imnul” ardelenilor – „Treceți batalioane române Carpații”, piesă pregătită de prof. Anca Tanko, împreună cu grupul „Crăișorii de Vașcău”.
La biblioteca școlii și în spațiul CDI a fost pregătită o expoziție de carte istorică prin grija bibliotecarei Adina Galea.
Toți copiii au fost pătrunși de importanța momentului și fiecare a înțeles că 1 Decembrie e Ziua Þării.
Ne-au onorat cu prezența dl Adrian Ciucian, viceprimarul orașului Vașcău și dl Mircea Creț, consilier local, care au apreciat condițiile bune oferite elevilor școlii și buna colaborare cu Primăria orașului Vașcău și Consiliul local. (Cristina L.)

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 30 septembrie 2020

Poza zilei

Câștigă o tabletă Smart!

La împlinirea a 20 de ani de activitate,
Universitatea Agora din Oradea organizează un concurs pentru elevii claselor a XII-a
Dacă ești elev în clasa a XII-a și dorești să câștigi o tabletă Smart, urmează cei trei pași:
1. Cere o recomandare dirigintelui tău.
2. Redactează un eseu-prezentare cu titlul ,,Dăruiește învățătură"!
3. Scanează sau fotografiază recomandarea și eseul și trimite-le pe adresa de email: agora20@univagora.ro.
Fii conectat! Fii învățat!
Și tu ai dreptul la educație!