Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Mândria de a fi român

„Deschidem porțile culturii, prin porțile muzeelor”

Mândria de a fi român

Este numele sub care s-a desfășurat prima activitate din cadrul proiectului educativ „Deschidem porțile culturii, prin porțile muzeelor”, care reunește elevi din trei instituții de învățământ orădene: Liceul Teoretic „Lucian Blaga”, Liceul cu Program Sportiv „Bihorul” și Colegiul Tehnic „Traian Vuia”, coordonați de prof. Filip Otilia (de la L.T „Lucian Blaga”), prof. Ignat Cristina (de la L.P.S. „Bihorul”) și Corina Negruțiu (de la C.T. „Traian Vuia”).

Activitatea s-a desfășurat la Liceul Teoretic „Lucian Blaga” și s-a bucurat de prezența directorului Muzeului Militar domnul Mircea Dulcă. Acesta le-a prezentat elevilor principalele evenimente istorice care au stat la baza actului de la 1 Decembrie 1918, dar și momente inedite din acea perioadă.
În a doua parte a activității, elevii de la cele trei licee au evocat momentul de la 1 Decembrie și mândria de a fi român. Elevii gazdă au prezentat un power point cu titlul „Unirea – visul cel mare al românilor”, iar elevii de la L.P.S. „Bihorul” și C.T. „Traian Vuia” au prezentat referate care au evidențiat dorința românilor de a se uni într-un singur stat unitar - România, precum și participarea bihorenilor la acest act istoric. (Ignat Cristina, Corina Negruțiu, Filip Otilia)

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 14 octombrie 2019