Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Lecția de istorie, la statuie

Micii dansatori - mari patrioți

Lecția de istorie, la statuie

La 1 decembrie 2011, Ansamblul de dansuri populare „Dacia” a participat la depuneri de coroane la Statuia lui Mihai Viteazul, reprezentând Școala „Dacia”, alături de dl director, profesor dr. Florian Hava și învățătoarea lor, prof. Dana Avram.

Îmbrăcați în costume populare din diferite zone ale țării, purtând stegulețe în mâini și tricolorul la cușmă, ei nu s-au lăsați înfrânți de frigul de afară, fiind mândri de evenimentul la care participau.
Părinții, prezenți și ei la manifestare (unii pentru prima oară) se arătau încântați de copiii lor. 
„Participarea la astfel de evenimente încununează cunoștințele pe care le dobândim în clasa a IV-a la noua disciplină de învățământ care este Istoria, iar emoțiile trăite de elevi le trezesc în sufletele adevărate sentimente patriotice pe care noi, dascălii, reușim tot mai puțin în ultima vreme să le sădim elevilor noștri” (înv. prof. Dana Avram).
„Seara ne-am prins în horă”
„Seara ne-am întâlnit în fața Teatrului Regina Maria unde, împreună cu modelele și mentorii noștri - dansatorii de la Ansamblul profesionist „Crișana”-, am jucat cu mândrie Hora Unirii pe care am mai jucat-o la școală, într-un cadru mai restrâns, dar acum am făcut-o în centrul orașului, în fața orădenilor și bucuria a fost cu atât mai mare, fiind aplaudați și lăudați pentru gestul nostru”, ne-a scris doamna învățătoare Dana Avram. (Ov. D.)

Trimite email

duminic, 25 august 2019