Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Alege un singur stăpân... NATURA!

Proiect în al doilea an de derulare

Alege un singur stăpân... NATURA!

Având acest slogan, proiectul educativ desfășurat între L.P.S. „Bihorul” și Colegiul Economic „Partenie Cosma” din Oradea continuă cu o serie de acțiuni și în acest an școlar.

Coordonatorii de proiect sunt profesorii: Geta Susa, Maria Reblean, Tunde Szucs, Simona Zău și Rodica Ardelean de la L.P.S. „Bihorul” și prof. Daniela Ghiuro de la Colegiul Economic „Partenie Cosma”.
De la începutul anului au fost derulate mai multe acțiuni comune, ca de exemplu: „Dacă noi putem...vor putea și alții!”- prof. Geta Susa, „Să iubim și să protejăm animalele”-prof.Tunde Szucs, ”Suntem ceea ce mâncăm” - prof. Simona Zău.
În 29 noiembrie 2011, conform tradiției din ultimii zece ani, am marcat Ziua Mondială Anti-SIDA printr-o acțiune desfășurată în stradă, la care au participat 10 elevi din clasa dnei prof. Maria Reblean de la L.P.S. „Bihorul”, însoțiți de dna prof. de biologie Tunde Szucs și 8 elevi de la Colegiul Economic „Partenie Cosma”, clasele a X-a I și a XI-a C, însoțiți de prof. de biologie, dna Daniela Ghiuro. După ce ne-am „echipat” corespunzător, fiecare având câte o fundă roșie specială, aplicată pe haină și peste 300 de pliante și broșuri, am pornit spre Universitatea Oradea, unde am încercat să sensibilizăm tinerii care circulau prin zonă.
La început, parcă aveam un sentiment de jenă…apoi, ne-am făcut „încălzirea”, iar în timp ce noi, elevii de liceu, dădeam pliantele, unii păreau interesați sau vroiau să ne „testeze” cunoștiințele noastre în domeniu, astfel că au fost momente interesante, cu multe discuții aprinse pe această temă. Am continuat acțiunea și pe Corso, unde am reușit să surprindem pe mulți trecători, de toate vârstele.
Momentul final, adică evaluarea acțiunii, care a fost o reușită, a avut loc la un ceai cald…undeva pe centru, fiind mulțumiți cu toții de acțiunea realizată. (Suiugan Laura- Diana)

Trimite email

duminic, 18 august 2019