Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Premiu special la Concursul național de gastronomie „Göndöcs Benedek” din Gyula

Colegiul Economic „Partenie Cosma”

Premiu special la Concursul național de gastronomie „Göndöcs Benedek” din Gyula

La sfârșit de săptămână, Colegiul Economic „Partenie Cosma” din Oradea a participat la Concursul național de gastronomie „Göndöcs Benedek” din Gyula (Ungaria), fiind singura unitate școlară din România prezentă la eveniment.

Acest concurs, aflat la a treia ediție, organizat de către Colegiul Göndöcs Benedek” s-a bucurat de un real succes, datorită și secțiunilor de concurs care s-au adresat mai multor categorii de  participanți: cofetari adulți, cofetari adulți-creații artistice, grilaje, echipe de elevi bucătari, echipe de elevi cofetari, elev cofetar - individual, echipe de elevi  lucrători comerciali și echipe de elevi ospătari. Concurenții trebuiau să pregătească preparate culinare, deserturi care au în mod obligatoriu în componența lor mierea de albine.
În dimineața concursului preparatele au fost expuse pe standurile special amenajate de către concurenți, urmând  ca mai apoi să fie evaluate de către juriu.
Elevii școlii noastre au participat la secțiunea de concurs Echipe de elevi cofetari (reprezentați de BodnárAkós –clasa a X-a I și Szücs Istvan - clasa a  XIII-a H, pregătiți de către doamna  maistru instructor Bențan Elena). Echipa  de elevi a fost însoțită de dra prof. Faur  Monica și dna maistru instructor Bențan Elena.
Concursul s-a desfășurat în sala de sport  Don Bosco a Colegiului „Göndöcs Benedek”, iar la deschiderea festivă au participat oficialități ale orașului Gyula, precum și reprezentantul Asociației Naționale de Gastronomie din Ungaria. După evaluarea „creațiilor culinare” de către membrii juriului (alcătuit din campioni olimpici cofetari și bucătari) a urmat o sesiune de comunicări pe  diverse teme profesionale: importanța  plantelor medicinale într-o alimentație  sănătoasă (dr. Németh Endre), perfecționarea în meseria de cofetar în cadrul școlii germane (Jakabitz Józsefné,  maistru cofetar), realizarea de grilaje (Rimóczi László, președintele Asociației Naționale de Grilaje), tendințe de  Crăciun în amenajările florale (Góg Tünde, maistru florar).
 În urma  deliberării, echipa Colegiului  Economic „Partenie Cosma” Oradea a obținut premiul special la secțiunea Echipe de elevi cofetari.
Dorim să mulțumim pe această cale școlii organizatoare, Colegiul Göndöcs Benedek” pentru invitația adresată și căldura cu care am fost primiți, sperând  că acest concurs a fost doar începutul  unei colaborări promițătoare între cele  două unități școlare. (Monica Faur)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Premiu special la Concursul național de gastronomie „Göndöcs Benedek” din Gyula.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 24 octombrie 2019

Poza zilei

Lansare album de debut - Adrian Bojan

Ziua de 3 noiembrie 2019 va încununa pentru solistul de muzică populară Adrian Bojan nu mai puțin de șase ani de stăruință și muncă.
Acesta își va lansa albumul de debut intitulat „Maica me când m-o făcut", în cadrul unui eveniment organizat de Asociația ,,Culanii" Sânnicolau Român, în satul natal al acestuia, Sânnicolau Român.