Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Educație pentru ecologie”, în parteneriat cu Liceul Sfântul Iosif din Debrețin

În cadrul ACES

„Educație pentru ecologie”, în parteneriat cu Liceul Sfântul Iosif din Debrețin

Vineri, 9 decembrie 2011, a avut loc cea de-a doua întâlnire dintre elevii Liceului Don Orione din Oradea și cei ai Liceului Sfântul Iosif din Debrețin în cadrul proiectului „Educație pentru ecologie”, susținut de ACES - Academia Școlilor Central Europene.

Dacă prima întâlnire s-a desfășurat la Debrețin, de data aceasta, gazdă a fost Liceul Don Orione. La întâlnire au participat 12 elevi din Debrețin însoțiți de două profesoare de engleză și de directorul adjunct al liceului, iar de la liceul nostru au participat 18 elevi. La un ceai cald, elevii de la cele două școli au putut să-și împărtășească impresiile și ultimele noutăți. Apoi, oaspeților le-a fost prezentată școala. Copiii din clasa I i-au primit cu Imnul Don Orione, iar cei din clasele a V-a și a VI-a i-a întâmpinat cu un colind.
Marea surpriză – puiul de căprioară
Vizitând parcul școlii și grădina zoologică din curtea liceului, oaspeții au avut surpriza să cunoască vedeta grădinii - puiul de căprioară, pe care un prieten de-al liceului l-a găsit rănit și l-a adus la noi. Elevii s-au îndreptat apoi înspre Biserica Tuturor Sfinților, pe care le-a prezentat-o Părintele Mihai Fechetă - președintele Societății de binefacere „Don Orione”, iar la sfârșit, am spus împreună o rugăciune.
De la 12 la 13.30, elevii și profesorii au participat la un workshop cu tema „Identificarea problemelor ecologice din Oradea și Debrețin”. Elevii au lucrat în grupuri mixte româno-maghiare, comunicând în limba engleză, identificând soluții de rezolvare a unor probleme, soluții care pot fi puse în aplicare chiar de ei. Concluziile la care au ajuns elevii vor fi publicate și pe site-ul liceului.
La finalul activității, ne-am relaxat împreună, cântând colinde; prânzul l-am luat cu toții în familia orionină. După-masă, am pornit împreună într-un tur al orașului, prezentându-le oaspeților maghiari: Primăria, Biserica Sfântul Ladislau, Biserica cu Lună, Pasajul Vulturul Negru, precum și Strada Republicii – zona pietonală. Seara, ne-am despărțit prieteni.
Cu toții așteptăm nerăbdători următoarea întâlnire care va avea loc la Debrețin. (I. P. & M. F.)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: „Educație pentru ecologie”, în parteneriat cu Liceul Sfântul Iosif din Debrețin.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 12 august 2020