Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

De Crăciun și tu poți dărui un zâmbet

Campanie la Rieni

De Crăciun și tu poți dărui un zâmbet

Campania „De Crăciun și tu poți dărui un zâmbet” cuprinde mai multe evenimente de factură socială, organizate de elevii Școlii cu clasele I-VIII Rieni.

Printre acestea: strângerea de fonduri, haine, jucării pentru copiii care provin din familii cu dificultăți sau din centrele de plasament și împărțirea cadourilor pentru aceștia.
În cadrul acestei campanii, vineri 16 decembrie 2011, grupul elevilor voluntari, însoțiți de dna director, prof. Balint Liliana și de doamnele prof. Ilieș Angela, Costea Mirabela și dra Balint Florina au făcut o vizită caritabilă la Centrul Maternal-Oradea. Elevii au pregătit pachete cu dulciuri și hăinuțe pentru 34 de copii din această instituție, dar și colinde frumoase. Le mulțumim tuturor celor care au contribuit cu bani, obiecte sau efort la desfășurarea acestui act deosebit pentru semenii noștri.
Campania coincide cu activitățile proiectului educațional „Strategie de lucru cu elevi ce manifestă comportamente de risc, tulburări de comportament, devianță școlară”, coordonat de prof. Liliana Balint și ec. Cornelia Bălan.
Proiectul prezintă o modalitate de abordare a unui grup de elevi ce manifestă tulburări de comportament. Scopul îl reprezintă prevenirea și reducerea comportamentelor de risc. Prin activitățile propuse se dorește atingerea obiectivelor cu implicarea resurselor umane, care pot contribui la realizarea așteptărilor: *dezvoltarea stimei de sine, dezvoltarea abilităților pentru rezolvarea de probleme, comunicare asertivă, responsabilizarea și implicarea părinților în viața școlară a elevilor.
Activitățile proiectului „Strategie de lucru cu elevi ce manifestă comportamente de risc, tulburări de comportament, devianță școlară”: *program de consiliere de grup și individuală a elevilor *program de consiliere a părinților *program de activități extrașcolare: vizită la Centrul de Plasament Oradea; să fim mai buni -acțiuni caritabile; acțiuni de ecologizare etc.
Între partenerii proiectului se numără: Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Bihor, Consiliul Județean Bihor, Inspectoratul Școlar Județean Bihor și Secția 10 Poliția Rurală Ștei. (Ilieș Angela)

Trimite email

duminic, 16 iunie 2019