Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Concursul național de evaluare în matematică

Sâmbătă, în Oradea și în centrele metodice din județ

Concursul național de evaluare în matematică

Fundația de evaluare în educație a organizat, sâmbătă, 17 noiembrie 2007, prima etapă a Concursului național de evaluare în matematică, desfășurat sub egida Academiei Române, în parteneriat cu Ministerul Educației, Cercetării și Tineretului, sub coordonarea prof. Constantin Năstăsescu (membru corespondent al Academiei Române).

În Oradea, prima ediție a fost găzduită de Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”, Școala cu clasele I-VIII „Dacia” (pentru elevii claselor II-VIII) și Colegiul Național „Emanuil Gojdu” (pentru elevii claselor IX-XII), iar în județ, de școlile centre metodice din Aleșd, Beiuș, Ștei, Tinca, Salonta, Marghita și Săcuieni.
Calendarul concursului cuprinde trei etape naționale (în 17 noiembrie, 16 februarie și 12 aprilie) și o etapă finală (în 24 mai) - la care vor participa primii trei clasați la fiecare nivel de clase.
„Este vorba despre o evaluare secvențială externă (în afara școlii) a nivelului de pregătire a elevilor la matematică. Această verificare se face în trei momente anume de parcurgere a programei școlare, în comparație cu elevi din aceeași clasă de la nivelul școlii, județului și al țării. Participarea este benevolă, doar cine dorește (și achită taxa de concurs, de 20 RON)”, ne spune prof. Gheorghe Tirla, inspector școlar de specialitate, prezent la centrul de concurs de la „Onisifor Ghibu”.
Nu se dau note, nu se întocmesc statistici, iar clasamentele sunt pur orientative, pentru a  semnala nivelul de pregătire la care se găsește elevul în momentul respectiv.
Să mai spunem că fiecare centru de concurs are desemnat câte un administrator de test (profesor de specialitate); la cele trei centre orădene, administratorii de test sunt Corina Curilă (la „Ghibu”), Gelu Petruța (la „Gojdu”) și Erzse Zoltan (la „Dacia”).  (Ovi D.)

Trimite email

joi, 4 iunie 2020