Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Liliecii - De la mit la realitate”

Proiect pentru protecția liliecilor

„Liliecii - De la mit la realitate”

În data de 20 decembrie 2011, a avut loc la Școala cu clasele I –VIII din Rieni și Școala cu clasele I –VIII din Ghighișeni, prima activitate de informare și conștientizare, pe tematica protecției liliecilor din cadrul proiectului „Protecția liliecilor – Factor determinant în combaterea biologică a dăunătorilor” care se desfășoară în parteneriat cu Clubul Sporturilor Montane Hunedoara.

Elevii au primit în prealabil pliantele informative despre lilieci, folosind totodată și alte surse de informare (internet, atlase, manuale etc.), iar profesorii implicați în proiect au realizat un panou informativ în fiecare școală.
În cadrul acestei activități organizate de prof. Ilieș Angela și prof. Man Anamaria, elevii din clasele V – VIII au urmărit materialul realizat de coordonatorii proiectului care cuprinde informații generale despre lilieci. De asemenea, elevii au prezentat și anumite date despre zborul și ecolocația liliecilor, categoriile de hrană pe care le consumă aceștia, speciile care trăiesc la noi în țară, precum și despre liliecii vampiri. Copiii au urmărit și fragmente din documentare care prezintă modul în care liliecii folosesc ecolocația pentru capturarea prăzilor și zbor, precum și despre activitățile de protecție a liliecilor care se desfășoară în alte țări.
După prezentarea acestor materiale au avut loc discuții cu privire la importanța liliecilor pentru controlul numărului de insecte, polenizare și răspândirea semințelor plantelor, dezbateri despre miturile care au ca și subiect liliecii și importanța protejării acestor animale.
Mulțumim pe această cale dnei director Liliana Balint pentru sprijinul acordat în derularea acestui proiect.
Concluzia care s-a desprins în urma desfășurării acestei activități a fost faptul că a sosit timpul să depășim  superstițiile vechi sau legendele urbane mai noi legate de lilieci și să vedem în ei ceea ce sunt: făpturi cu un rost însemnat în echilibrul lumii. (Anamaria Man)

Trimite email

joi, 20 iunie 2019