Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Sărbătoarea Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos la Sâmbăta

Primim și dăruim multă iubire și căldură sufletească

Sărbătoarea Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos la Sâmbăta

Sărbătoarea Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos este prin excelență evenimentul din istoria mântuirii care aduce cea mai mare bucurie în sufletele și în casele credincioșilor. Este o perioadă în care primim și dăruim multă iubire și căldură sufletească.

Acest lucru se remarcă și în entuziasmul cu care se fac pregătirile pentru această sărbătoare. Sărbătoarea Crăciunului este anunțată prin obiceiul copiilor de a merge cu colindul și cu Steaua, pentru a vesti Nașterea Mântuitorului. Tradiția și aceste obiceiuri străbune sunt păstrate cu sfințenie și promovate de către elevii Școlii cu clasele I-VIII din Sâmbăta, care s-au pregătit intens pentru această mare sărbătoare; astfel, joi (22 decembrie 2011) a avut loc un grandios spectacol. În jurul orei 10, sala de sport devenise neîncăpătoare. Părinți, bunici și frați mai mici s-au adunat să-i vadă pe micii artiști cum recită, cum colindă cât de bine își joacă rolul. Spectacolul a debutat cu un program de colinde, susținut de către elevii claselor mai mici, elevii claselor I-IV, îndrumați de către dna învățătoare Lucaciu Aurora. Mai apoi am ascultat frumoasele poezii și colinde dedicate lui Moș Crăciun și Nașterii Pruncului Iisus, recitate de către elevii claselor gimnaziale, coordonați de către dnele profesoare Ierina Viorica, Filac Marioara, Făzăcaș Florina și părintele prof. Balint Dumitru Victor.
Minunatul spectacol s-a terminat cu o relatare vie a Nașterii Domnului în cadrul piesei Viflaiemul, o scenetă ce a fost prezentată cu măiestrie de către elevii claselor V-VIII, sub îndrumarea părintelui profesor Balint Dumitru Victor. Piesa a fost prezentată și la bisericile din zona.
Efortul depus de către elevi în realizarea acestui spectacol a fost răsplătit cu cadouri trimise de către Moș Crăciun și cu câte o diplomă pentru clasa câștigătoare a concursului „Cea mai frumoasă clasă de Crăciun”.
Mulțumim doamnei director, prof. Bulc Mirela, pentru tot sprijinul pe care ni l-a acordat în realizarea acestor manifestări, felicitări artiștilor și profesorilor îndrumători. (Balint Dumitru Victor)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Sărbătoarea Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos la Sâmbăta.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 16 decembrie 2019