Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Tinerii liberali militează pentru libertățile democratice fundamentale

Ieri, pe baricade, în Capitală

Tinerii liberali militează pentru libertățile democratice fundamentale

Mii de tineri liberali au fost ieri (joi, 19 ianuarie 20129 în București pentru a protesta împotriva actualei conduceri a țării, care a ajuns să încalce și cele mai elementare drepturi democratice, câștigate cu sânge, în decembrie 1989, de către poporul român.

Tineretul Național Liberal s-a mobiliat exemplar pentru ca membrii organizației din toate județele țării să ajungă la București, la mitingul organizat de PNL în fața Arcului de Triumf. Câteva mii de tineri au fost prezenți la manifestația organizată împotriva actualei conduceri a României. Colegii noștri din filiala Harghita au susținut mitingul de la București printr-un eveniment similar organizat în Sfântu Gheorghe.
Tineretul Național Liberal consideră ca o datorie de onoare susținerea valorilor democratice: libertatea de expresie, separația puterilor în stat, posibilitatea tuturor cetățenilor statului de a avea acces la serviciile de sănătate și educație. „Românii au îndurat tăieri de salarii, creșteri de prețuri, taxe și impozite supraestimate, umilințe teribile din partea actualilor guvernanți. Însă, românii nu au vrut să îndure îngrădirea accesului la sistemul public de sănătate, care este un drept democratic fundamental. Pentru asta au ieșit românii în stradă, pentru democrație”, a declarat Florin-Alexandru Alexe, președintele TNL România.
Tineretul Național Liberal mulțumește tuturor românilor care au ales să protesteze, în Piața Universității din București și în celelalte orașe din țară, împotriva regimului anti-democratic condus de tandemul Băsescu-Boc. Tinerii liberali își exprimă gratitudinea și susțin protestele cetățenilor din toată țara. „Este nevoie de coagularea tuturor forțelor democratice, indiferent dacă acestea vin din zona civică sau din partea partidelor din opoziție”, a mai spus președintele TNL. (Ligia Oala)

Trimite email

marţi, 18 mai 2021