Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Și profesorii învață, nu-i așa…?

Diseminare proiect

Și profesorii învață, nu-i așa…?

Participarea profesorilor la stagiile de formare continuă - puse la dispoziție prin Agenția națională pentru programe comunitare în domeniul educației și formării profesionale -dezvăluie dorința acestora de perfecționare, de „învățare pe tot parcursul vieții”.

Astfel, în ultimii 4 ani, dna prof. Maria Koteles, consilier educativ la Colegiul Economic „Partenie Cosma”, a participat la cursuri de formare individuală, dar și la alte forme de perfecționare profesională, precum Vizite de studiu sau Seminarii de contact: *Family Folklore and Traditions (Malta 2008, curs de formare continuă) *Where there is a will there is a way-Competency for Problem-Solving (Praga 2010, curs de formare continuă) *Combating poverty and social exclusion (Toledo 2010, seminar de contact) *Quality in education (Haga martie 2011, vizită de studiu).
Achizițiile, deosebit de interesante, au vizat, deopotrivă, atât elemente ce țin de educația formală, dar și cea de tip informal. Pe de altă parte, discuțiile individuale și de grup au atins subiecte de interes general precum: sistemele de învățământ din celelalte țări europene, stilul de învățare și modul de viață al elevilor din aceste țări, interesul lor pentru școală, implicarea în activități de voluntariat, modul în care aceștia valorifică și prețuiesc cultura populară.
Prezența profesorilor din școala noastră la astfel de cursuri conferă ceea ce numim ca fiind „dimensiunea europeană a instituției noastre”. (L.K.)

Trimite email

duminic, 18 august 2019