Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Muncind și dansând împreună!

Hai să dăm mână cu mână,

Muncind și dansând împreună!

Copiii și dascălii de la Colegiul Național „Iosif Vulcan” din Oradea se „încăpățânează” să marcheze, după vârstă și puteri, evenimentele importante din istoria neamului și a acestei țări în ciuda vremurilor.

Înaintașii au făurit și ne-au lăsat o țară luptând în condiții mult mai vitrege, iar noi, acum nici măcar nu ne obosim să le facem cunoscute înfăptuirile mărețe? Ba da! Spre lauda dascălilor noștri, faptele demne ale înaintașilor sunt aduse la cunoștința celor mici pentru a le afla și a vibra spre a le conștientiza după puterea lor de înțelegere.
Cei mai mici „soldați” au muncit, iar rezultatul lor se vede: cu decupajele au împodobit coridoarele celor trei clădiri ale Colegiului Național ,,Iosif Vulcan”, sub forma unor minunate hore ale prieteniei. Dacă am fi pus cap la cap și măsurat, poate intrau în cartea recordurilor cu numărul mare de copii decupați care se țineau de mâini într-o horă a frăției, de 24 ianuarie.
În clădirea de pe Rahovei, clasele s-au unit și la propriu și astfel au confecționat împreună simboluri; e vorba de clasa I A prof. Georgeta Tifor & clasa I C prof. Rodica Meza; clasa I B, prof. Rodica Panti & Biblioteca școlii, bibliotecar Adriana Andrieș; clasa a II-a A, prof. Maria Donca & clasa a II-a D, inst. Rodica Ghenț; clasa a II-a B, prof. Maria Duma & clasa a III-a C, prof. Adriana Borza; clasa a III-a D, prof. Lavinia Sabău & clasa a IV-a A, prof. Angela Clonda.
Am reușit să surprindem și noi câteva secvențe din cadrul atelierelor de lucru, iar în pauză, am fost martorii celei mai mari hore pe care au încins-o în curtea școlii, toată suflarea era în curte, împreună cu elevii practicanți și dascălii lor.
 În clădirea centrală, clasele a III-a A, înv. Maria Dronca, a III-a B, prof. Petre Bălaj, I D, prof. Adriana Puie și a II-a C, prof. Emilia Nagy au marcat evenimentul fiecare în sala de clasă. La ora vizitei noastre, pe unii i-am găsit în fața marelui ecran admirându-l pe domnul Unirii, Alexandru Ioan Cuza, pe alții i-am surprins decupând și „lipind” pe tablă alți și alți „copii” ca și ei prinși de mâini într-o horă națională.
După cum aveam să aflăm de la prof. Maria Duma și în clădirea de pe strada Iuliu Maniu, siluetele vesele lucrate de elevii claselor a IV-a B, prof. Aurelia Susan, a IV-a C, prof. Anca Marincean și a IV-a D, prof. Andrei Ionuț au împânzit coridoarele, cântând: ,,Eu ți-s frate, tu mi-ești frate,/  În noi doi un suflet bate”. (Maria DUMA & Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze (103 poze), accesați Galeria foto: Muncind și dansând împreună!

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

vineri, 7 august 2020