Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Eminescienii la Clubul de lectură

La Biblioteca Județeană „Gh. Șincai”

Eminescienii la Clubul de lectură

Ieri, miercuri, 25 ianuarie 2012, a avut loc prima întâlnire din cadrul nou înființatului Club de lectură.

Inițiativa a avut-o doamna profesor universitar dr. Magda Danciu, de la Facultatea de Litere din Oradea, la a cărei solicitare au răspuns reprezentanții Bibliotecii Județene: Paul Zoț, dr. Mariana Barna și Melinda Racsav. Parteneriatul dintre cele două instituții de cultură presupune organizarea unui Club de lectură în limbile română, engleză, franceză, germană și maghiară pentru elevii din clasele primare. Activitatea se va desfășura în ultima miercuri a fiecărei luni. Echipa de proiect își dorește să-i aducă pe micii cititori cât mai aproape de ideea de carte și de cea de bibliotecă.
La această dintâi întâlnire au participat școlarii din clasa a III-a step by step de la Colegiul Național „Mihai Eminescu”, însoțiți fiind de doamnele învățătoare Adriana Popa și Silvana Bistriceanu. Lectura textului în limba engleză, explicațiile aferente și jocurile interactive cu elevii au fost realizate de domnișoarele studente de la Facultatea de Litere: Raluca Rada și Diana Ilieș.
Obiectivul central este formarea deprinderii elevilor de a frecventa biblioteca atât însoțiți, cât și pe cont propriu, deocamdată pentru a împrumuta cărți, iar, apoi, pe măsură ce vor înainta în vârstă și pentru a studia în sala de lectură.
Vă așteptăm la bibliotecă! (Laura Ardelean)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Eminescienii la Clubul de lectură.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 5 august 2020