Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Concursul de matematică „Gordius 2012”

În 28 martie

Concursul de matematică „Gordius 2012”

De ce tocmai Gordius?
Drept mulțumire pentru că a fost ales rege, Gordius i-a închinat lui Zeus carul său, legând acesta cu un nod aparte. Un oracol a prezis că cel care va desface nodul va deveni domnitorul Asiei.

cu un nod aparte. Un oracol a prezis că cel care va desface nodul va deveni domnitorul Asiei.
Mulți au încercat, dar nimeni nu a reușit să desfacă nodul până când Alexandru cel
Mare, invadând Asia Mică a ajuns în orașul Gordium, unde lângă templul lui Zeus a găsit carul legat cu „nodul gordian”. Alexandru a strigat: „Ce importanță are modul cum dezleg
nodul?” El și-a scos sabia și a tăiat „nodul gordian”, cu o singură lovitură puternică. Profeții au interpretat furtuna din aceea noapte ca și un semn din partea zeilor, mulțumiți față de felul cum un „fiu al lui Zeus” a rezolvat problema nodului.
Asociația „EX NOBILI OFFICIO”, în colaborare cu fundația „MATEGYE” va
organiza concursul de matematică „Gordius”. Concursul va fi organizat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Bihor, la nivel județean într-o singură etapă, conform regulamentului.
Scopul concursului
Concursul urmărește identificarea elevilor talentați în matematică, stimularea spiritului competițional bazat pe performanță individuală și popularizarea matematicii în rândul elevilor. Problemele de concurs vor fi selectate pentru a testa în primul rând gândirea logică a elevilor.
Participanții la concurs
La concurs pot participa elevii din clasele III - VIII, care se înscriu pentru concurs în perioada stabilită.
Data desfășurării: miercuri, 28 martie, ora 14.
Concurenții se vor prezenta la locul de desfășurare cu cel puțin 15 minute înainte de începerea probei de concurs!
Perioada de înscriere: 16 ianuarie – 3 februarie 2012.
Adresa de înscriere: gordiusbihor@yahoo.com
Taxa de înscriere: 10 lei/elev înscris. Taxa de înscriere se va achita după încheierea perioadei de înscriere în numărul de cont RO45BTRL00501205390893XX deschis la Banca Transilvania, sucursala Oradea pe numele ASOCIAÞIA EX NOBILE OFFICIO sau la reprezentanții echipei de organizare, pe bază de chitanță (ulterior).

Trimite email

joi, 20 iunie 2019