Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 noiembrie 2021

1.Ziua de 29 noiembrie, luni, este zi liberă în sistemul public – hotărârea a fost publicată în Monitorul Oficial / Elevii, copiii, studenții și profesorii din școlile, grădinițele și universitățile publice vor avea o perioadă de cinci zile libere
Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că Guvernul va aproba în ședința de azi declararea zilei de 29 noiembrie ca zi nelucrătoare în sistemul public. Elevii și profesorii nu vor mai merge la ore pe 29 noiembrie, având astfel trei zile fără școală în intervalul 29 noiembrie – 1 decembrie. La acestea se adaugă weekendul, iar perioada de zilele libere este astfel de cinci zile. Revenirea la școală ar urma să aibă loc joi, pe 2 decembrie 2021. Hotărârea de Guvern se aplică în toate instituțiile publice, deci și în universitățile de stat.
„Pe data de 29 va fi zi liberă”, a anunțat Ciucă la începutul ședinței de Guvern.

2. Nivelul „catastrofal” al studenților, reducerea numărului de ore de curs și frauda masivă de la examenele online, criticate de un profesor de la o universitate din Franța
Un profesor de drept public ce predă la Université de Bretagne Occidentale (U.B.O.) a criticat într-un e-mail intern nivelul studenților și decizia scăderii numărului de ore, informează lefigaro.fr. Lectorul și-a descris studenții ca fiind nepregătiți, susține că au un nivel ,,catastrofal” și vorbește despre existența unei fraude masive nepedepsite.
Cadrul didactic, Erwan Le Cornec, avertizează în e-mail că universitatea U.B.O. va deveni o variantă de rezervă a absolvenților de liceu, dacă aceștia nu intră unde își doresc. Un alt aspect menționat de profesor se referă la fraudarea examenelor, dacă acestea sunt organizate la distanță: „în plus, putem trișa dacă, din întâmplare, se organizează examene la distanță”, a spus acesta, citat de publicația franceză.
Jurnaliștii din Hexagon notează că profesorul ar fi întocmit rapoarte bazate pe dovezi și ar fi adus la cunoștința conducerii universității frauda de la examenele online încă din luna februarie a acestui an. Este vorba de câteva zeci de studenți care ar fi în această situație, conform Le Figaro. Profesorul a declarat că urmează să sesizeze autoritățile judiciare în privința aceasta, în situația în care conducerea universității va recunoaște că a trecut cu vederea acțiunea imorală a studenților.
„Cum să explic că studenții, care nu cunosc cu adevărat o materie (avem doar 27,5 ore de lecții pe semestru) și care trebuie să acumuleze informații de la multe alte materii, într-un timp foarte scurt, ar putea să-mi citeze hotărâri judecătorești, precizând data exactă, numărul cauzei și numele părților? (…) La universitate nivelul a devenit, din păcate, catastrofal. Am 25 de ani de serviciu public și văd că doar s-a deteriorat”, a spus profesorul, citat de cunoscuta publicație franceză.
El a fost sprijinit de către colegi, cadre universitare, dar și de la profesorii de liceu. Cu toate acestea, a primit și amenințări cu moartea: „Am găsit etichete pe ușa biroului meu: „RIP”, „to death facho”, spune Erwan Le Cornec, citat de Le Figaro.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
19 octombrie 2021
Campanie susținută de BCR, prin proiectul Școala de Bani
Concurs național, cu premii, pentru elevii din clasele P-IV, lansat de Școala de Bani, BCR. Înscrierile sunt deschise până pe 15 noiembrie și pot fi făcute de învățători

Un nou concurs de creație – desene și picturi – este lansat la nivel național în cadrul proiectului “Școala de Bani“, pentru elevii din clasele primare. Sunt invitați să se înscrie, prin învățători, copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 11 ani, cu desene sau picturi pe temele: educație pentru mediu, educație financiară. Termenul de înscriere este 15 noiembrie, iar premiile sunt atractive: școlile pot obține titlul de ,,Școala Banilor Bine-Crescuți”, participanții primesc seturi întregi de cărți și, în școli, se vor organiza ateliere de educație financiară pentru cei mici.
Concursul se desfășoară în perioada 13 octombrie – 15 decembrie 2021 și se adresează elevilor cu vârsta cuprinsă între 6 și 11 ani, care vor reprezenta astfel școala la care învață. Fiecare școală doritoare trebuie să își înscrie cele mai reușite 12 desene realizate de către elevii săi, pe site-ul concursului. Desenele trebuie să atingă una dintre cele trei teme, la alegere:
• “Economisesc pentru visul meu”
• “La ce ne ajută banii?”
• “Avem grijă de resursele mediului înconjurător”.
Lucrările pot fi realizate în orice tehnică de compoziție: ulei, acuarelă, creion, peniță, colaj, ceracolor etc.


„Rolul activităților extracurriculare desfășurate în cadrul parteneriatelor cu instituții de cultură și educație”

Simpozion național

„Rolul activităților extracurriculare desfășurate în cadrul parteneriatelor cu instituții de cultură și educație”

Biblioteca Județeană ,,Gheorghe Șincai” Bihor - Oradea vă invită să participați la Simpozion național „Rolul activităților extracurriculare desfășurate în cadrul parteneriatelor cu instituții de cultură și educație”, care va avea loc în 6 aprilie 2012.

Evenimentul oferă posibilitatea împărtășirii experiențelor pozitive, realizarea unui schimb de informații privind modalități inedite de realizare a activităților extracurriculare și de promovare a colaborărilor între instituții de cultură și educație. Se desfășoară în săptămâna fără cursuri, dedicată activităților extrașcolare, prin proiectul „Școala altfel” inițiat de Ministerul Educației și „Săptămâna familiei, săptămâna fără TV”, proiectul Asociației Umanitare „Zibo” din Satu Mare, partenera bibliotecii.
Program
*1 februarie – 31 martie 2012 - primirea lucrărilor
*6 aprilie, ora 9.00 - deschiderea simpozionului
*Întâlnire cu mass-media și prezentarea lucrărilor în Amfiteatrul Bibliotecii Județene „Gheorghe Șincai” Oradea
*ora 11.00 – 11.30 – coffe break
*între orele 11.30 – 14.00 - prezentarea lucrărilor (partea a II-a)
*între orele 14.00 – 15.00 - alocuțiuni și închiderea lucrărilor.
Regulamentul simpozionului
Lucrările prezentate pot aborda tematici din toate domeniile.
Comunicările trebuie să cuprindă aspecte practice și teoretice constând în: referate, eseuri, proiecte tematice, proiecte educaționale, lansări de carte etc.
Lucrările vor fi redactare în Word, numai în Times New Roman de 12, cu spațiu între rânduri de 1,5, margini 2,5 cm. Titlul lucrării să fie redactat cu majuscule (Times New Roman de 14), autorul și instituția se vor scrie la două rânduri sub titlu (Times New Roman de 12).
Solicităm atenție la redactare: cu diacritice, fără greșeli de scriere sau ortografice, întrucât lucrările vor fi tipărite. Un criteriu de jurizare va fi corectitudinea exprimării și scrierii textului în limba română.
Fiecare lucrare va avea maximum șase pagini.
Toate lucrările vor fi premiate; se va decerna trofeul de excelență!
Înscrierile și lucrările vor fi trimise până la data de 31 martie 2012, la adresa :
bibliobihor.simpozion@gmail.com
Taxa de participare transmisă prin:
*mandat poștal pe adresa: Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” – Mariana Barna, Str. Vlădeasa, nr. 54, localitatea Oradea, județul Bihor, cod: 410 222
* sau prin bancă, cont: RO59BRDE050SV55538580500
Taxa de participare este de 30 de lei – diploma de premiere + DVD-ul cu ISBN cu lurările participante și filmul simpozionului.
Toate materialele vor fi transmise participanților (orientativ) până la data de 31 mai 2012.
Informații suplimentare:
Mariana Barna, tel.  0747/ 194 346 și 0720/ 225 028; Hajnal Tavaszi, tel.  0729/ 070 825; e-mail: biblio marianabarna@yahoo.com; biblio tavaszi@yahoo.com

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 2 decembrie 2021