Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
25 noiembrie 2020
*1. Ideea unui profesor britanic: acces universal la învățământul superior – ,,cheie” pentru combaterea dezinformării / În lumea digitală, pentru oameni e vitală ,,capacitatea de a nu fi înșelat”
.....
,,Pandemia ne scufundă în lumea virtuală mai adânc și mai rapid decât ne-am fi putut imagina cu doar un an în urmă, iar ușurința de proliferare a falsurilor devine tot mai tulburătoare”, scrie într-un articol publicat de revista de specialitate Times Higher Education profesorul Tim Blackman, vicecancelar al The Open University, mare universitate britanică având o lungă tradiție de predare la distanță. În acest context, el face trimitere la rolul educației de a preveni înșelăciunea și afirmă: ,,pentru ca învățământul superior să poată vaccina populațiile împotriva dezinformării, e nevoie să universalizăm accesul la acesta”.

*2. Avocatul Poporului cere Ministerului Educației să ia în considerare redeschiderea școlilor, conform recomandării OMS
.....
Avocatul Poporului cere Ministerului Educației să suspende educația online și să ia în considerare redeschiderea școlilor, practică la care au recurs aproape toate marile state europene. Instituția condusă de Renate Weber s-a sesizat din oficiu în legătură cu situația asigurării de laptopuri la cerere pentru profesori, pentru continuarea școlii în on-line, se arată într-un document obținut de Edupedu.ro.

*3. Cercul de informatică ,,Programare cu răbdare”, premiat la WITSA Global ICT Excellence Awards. Activitățile STEM s-au extins la nivel național cu peste 800 de copii la doi ani de la înființare
.....
La doi ani de la înființare, cercul de informatică ,,Programare cu răbdare” de la Bacău se extinde la nivel național și primește premiul World Information Technology and Services Alliance (WITSA). Cercul are acum peste 20 de centre în țară și chiar în alte țări, iar 800 de copii și tineri frecventează activitățile educative.
Premiile WITSA Global ICT Excellence Awards onorează realizările în aplicarea tehnologiei informației în întreaga lume. Câștigătorii au prezentat excelență în una din cele patru categorii: Excelența sectorului public, Excelența sectorului privat, Creșterea durabilă și Oportunitatea digitală.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
21 noiembrie 2020
*1.Estonia: Ministrul Educaţiei demisionează după ce presa a scris că își ducea copiii la școală cu șoferul și mașina de serviciu
.....
Ministrul Educaţiei din Estonia, Mailis Reps, a demisionat ,vineri, după ce presa locală a arătat că ea folosea maşina de serviciu şi şoferul pentru a-şi duce copiii la şcoală, informează dpa, citată de Agerpres.
Tabloidul Ohtuleht a scris că un şofer al ministerului a folosit de mai multe ori o maşină de serviciu pentru a duce la şcoală şi a-i aduce acasă pe copiii lui Mailis Reps.

*2.Olimpici naționali de liceu au creat un site unde îi ajută pe elevii de a VIII-a să învețe pentru Evaluarea Națională: Scopul este de a ajuta copiii cu mai puține resurse să își atingă obiectivele educaționale, în contextul pandemiei
.....
Șase olimpici au pornit un proiect inedit pentru a-i ajuta pe elevii mai mici care trebuie să susțină în vara viitoare Evaluarea Națională. „Ne dorim să ajutăm elevii de clasa a VIII-a să treacă cu bine peste această situație dificilă creată de pandemie. Oferim lecții săptămânale care urmează curricula pentru Evaluarea Națională 2021”, au explicat aceștia în descrierea de pe site-ul pentru meditații lansat de ei – matex.xyz.

*3. Tabloul dezastrului din învățământul superior: România – pe ultimele locuri din Europa la numărul de tineri cu studii superioare, rata de înscriere la universitate, personal academic – Raport Bologna 2020
.....
România se află pe ultimul loc în Europa când vine vorba despre procentul persoanelor cu studii superioare în categoria 25-34 de ani, pentru care-și propusese o creștere substanțială până în 2020, potrivit unui nou raport dat publicității săptămâna aceasta. Documentul arată că țara se află, în același timp, printre ultimele din Europa din punct de vedere al persoanelor cu studii superioare pe celelalte categorii de vârstă, în pofida unor creșteri semnificative în ultimul deceniu și jumătate. În plus, se numără printre ultimele state europene la capitole precum rata de înscriere a tinerilor în învățământul superior, în timp ce numărul de instituții de învățământ superior și cel al angajaților din mediul academic au înregistrat scăderi în ultimele două decenii, marcate de dezvoltare la nivel european.

Ziua școlii la “”Vasile Voiculescu”

Vineri, 23 noiembrie

Ziua școlii la “”Vasile Voiculescu”

Grupul Școlar Sanitar “Vasile Voiculescu” din Oradea a îmbrăcat vineri (23 noiembrie 2007), straie de sărbătoare, de Ziua școlii (sărbătoarea patronului spiritual - Vasile Voiculescu – născut în 27 noiembrie 1884, la Pârșcov, județul Buzău -, medic, poet, prozator și dramaturg).

După salutul adresat de directorul școlii, prof. Cireșica Ivan, corul școlii, dirijat de prof. Diana Rad, a interpretat câteva piese adecvate momentului.
Manifestările științifice tradiționale, concursurile și întrecerile sportive s-au desfășurat simultan, în opt săli, la parter și etajul I (sub coordonarea dnei prof. Daniela Lascău, director adjunct al liceului și a profesorilor de specialitate): în sala 113, au fost prezentate proiecte de matematică, informatică și astronomie, și un concurs tematic (prof. coordonatori: Liana Ciobanca, Larisa Groze, Carmen Balog, Adriana Chirilă și Forizs Francisc); în sala 215 (laboratorul de chimie): “Un alt fel de chimie” – experiențe de laborator, sub genericul “Chimia în viața de zi cu zi” (coordonate de prof. Cireșica Ivan, Daniela Lascău, Camelia Ursuța și Anca Pentea); în sala 216 (laboratorul de biologie):  un concurs – “Cine știe biologie câștigă!” și o expoziție tematică de desen, intitulată “Lupta împotriva fumatului”, cu participarea reprezentantului fundației “Încrederea” (asistent social Ioan Radu), care i-a premiat pe autorii celor mai bune desene (prof. coordonatori: Georgeta Gug, Carmen Filip și Maria Pop Mihuț); în sala 219, sesiune de referate: “Sportul, mijloc de viață”; în sala de sport: Cupa “Vasile Voiculescu” la volei (sub îndrumarea prof. Marius Ciupa); în sala 127 (laboratorul de fizică): “La cafeneaua fizicienilor” (alături de prof. Adina Cozma și Florian Todoca); în sala 225: concurs organizat de catedra de limba engleză (prof. Carmen Chiruc și Crina Crăciun); în sala 227: “Horeb lăuntric” - expunere de lucrări și susținere de referate (sub îndrumarea prof. Ioana Pele, Daniela Pruncuț, Elena Dumitraș și Liviu Câmpeanu); activitatea a fost urmată de sesiunea de comunicări și referate a catedrei de geografie, intitulată “Þările Uniunii Europene” (proiecție de diapozitive și dezbatere, sub îndrumarea prof. Traian Nistor și Sorin Grecu). (Ovi D.)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Ziua școlii la “”Vasile Voiculescu”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminică, 29 noiembrie 2020

Poza zilei

Alina-Diana din Chicago


La Poza zilei de astăzi (sâmbătă, 28 noiembrie 2020), vă dăm un semnal, spunându-vă că Alina-Diana din Chicago a ajuns pe OviDan, dar nu singură, după cum puteți lesne deduce din imagine.
Vom reveni cu mai multe informații, poze și video din Chicago (în serial)!
(OviDan)