Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Medalion Balassi Balint

Ieri, la C.N. „Mihai Eminescu”

Medalion Balassi Balint

„În14 februarie 2012, fiind ziua onomastică a celor care poartă numele de Balint (sau „Valentin” - în românește), am organizat o activitate culturală pentru a-l sărbători pe scriitorul Balassi Balint (1554-1594).

Activitatea a fost coordonată de actorul Dimeny Levente, de la secția maghiară a Teatrului de Stat din Oradea” - după cum aveam să aflăm de la doamna profesor Agoston Palko Emese.
Medalionul a fost prezentat pe scena Colegiului Național „Mihai Eminescu” de către șase „actori” (ucenici ai actorului Dimeny Levente): Toth Zsofia, Balogh Dorottya, Tecsi Boglarka, Szomolanyi Timea, Ungvari David și Szucs Eduard, din clasele a X-a și a IX-a de la Colegiul Național „Mihai Eminescu”; au fost recitate, ba chiar regizate, câteva din cele mai izbutite poezii de dragoste ale poetului ungur.
La spectacol au asistat elevi de la patru licee orădene: C.N. „Mihai Eminescu”, Lic. T. „Ady Endre”, Lic. Teologic Reformat „Lorantffy Zsuzsanna” și Lic. Teologic Romano-Catolic „Szent Laszlo”, precum și profesori de la colegiul gazdă: prof. Agoston Palko Emese, prof. Pal Timea și prof. Hochhauser Eniko – directorul ajunct al colegiului. (Ovidiu Dan)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Medalion Balassi Balint.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

vineri, 7 august 2020