Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
7 noiembrie 2023

Prima de carieră didactică – informații importante, detalii utile / Cum pot cadrele didactice să obțină rapid creditele profesionale transferabile pentru educație nonformală (P)

Prima de Carieră Didactică a fost oferită în timpul grevei profesorilor ca o soluție pentru cheltuielile legate de activitatea pe care cadrele didactice o desfășoară, dar informațiile oferite până acum nu sunt foarte bine organizate și nu există un rezumat util.
Nu este foarte clar, de exemplu, de ce s-a oferit pe un card diferit de cel de salariu, cum se utilizează cardul primit, de ce sunt atât de mulți furnizori acceptați (deși activitatea lor n-are nicio legătură cu restricțiile privind cheltuirea sumelor de către profesori).
În acest material veți afla:
De unde vin banii;
De ce s-a utilizat un card separat;
De ce sunt atât de mulți furnizori în lista care acceptă cardul;
Care sunt regulile cu privire la cheltuirea banilor;
Care sunt cheltuielile sigur eligibile;
Care sunt beneficiile acestei prime;
Ce cursuri se pot achiziționa.
Răspunsurile au fost elaborate de echipa Docentix https://www.docentix.com/ – (The e-Learning Company este una dintre firmele afiliate care oferă exclusiv cursuri online în limba română).

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
17 octombrie 2023

Conferință pentru profesori și învățători la Cluj – Universitatea Babeș-Bolyai – FSEGA, pe 19 octombrie: Școala de Bani începe școala – discutăm despre educație financiară într-un context transdisciplinar / Înscrieri deschise pentru cadrele didactice

Conferința Școala de bani începe școala...

A treia conferință regională din seria „Școala de bani începe școala: resurse educaționale transdisciplinare de educație financiară”, este organizată pe 19 octombrie 2023, de la ora 13.30, la UBB – Aula FSEGA, de Edupedu.ro cu sprijinul Școala de Bani – BCR, alături de partenerul instituțional Universitatea Babeș-Bolyai – FSEGA (Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor). Înscrierile sunt deschise pentru participanți, prin completarea acestui formular.
Noțiunile de educație financiară, dar și mai important, cum să le aplice și să afle despre bani în cât mai multe contexte, în cât mai multe și variate împrejurări, exact ca în viață, sunt foarte importante pentru elevi. Care este valoarea banilor, cum să-și gestioneze veniturile și cheltuielile, cum să economisească și să investească, cum să împrumute bani în mod responsabil și cum să se protejeze de fraude financiare, toate aceste chestiuni trebuie să găsească răspunsuri și explicații și de la oamenii care aduc cunoașterea în viața lor, de la cadrele didactice.
Se organizează în total o serie de patru conferințe regionale. Prima dintre ele a avut loc la Timișoara, la Universitatea de Vest, pe 21 septembrie 2023, iar cea de-a doua la București, pe 19 octombrie, la Academia de Studii Economice din Bucureșt, care a fost și partener instituțional alături de Inspectoratul Școlar al Municipiului București. În cadrul acestor evenimente, peste 250 de profesori participanți au interacționat și în cadrul unui atelier de educație financiară și au avut ocazia de a discuta cu experții și organizatorii din proiect. La final, s-au acordat diplome de participare semnate atât de reprezentanții Școala de Bani, cât și de partenerii din inspectoratele școlare și universități. Seria de conferințe regionale se încheie la Iași, pe 16 noiembrie. Înscrierile sunt deschise pentru participanți atât pentru evenimentul de la Cluj-Napoca cât și pentru cel de la Iași, prin completarea acestui formular.
Școala de Bani și BCR au lansat în 2022 proiectul LifeLab, care, după ce a fost pilotat în două școli din sistemul de învățământ preuniversitar, urmează să fie extins la nivel național. Primul an de LifeLab a însemnat peste 50 de profesori, 1.200 de elevi, 15 cursuri de pregătire pentru profesori și 100 de materiale educaționale dezvoltate de profesorii LifeLab. La sfârșitul programului, cunoștințele de educație financiară ale elevilor s-au îmbunătățit considerabil: de la 46% la 65% (pentru elevii din ciclul gimnazial) și de la 40% la 55% (pentru elevii din ciclul liceal). Totodată, 93% dintre elevi și-au exprimat dorința să învețe cât mai multe noțiuni financiare practice și aplicabile.
Pentru profesori sunt esențiale formarea, sprijinul și resursele, în orice demers didactic. LifeLab a pregătit resurse multiple. În plus, Școala de Bani a susținut CCD Prahova pentru a implementa un program de formare gratuit, acreditat de Ministerul Educației.
Participarea este gratuită, dar locurile sunt limitate, se acordă diplome de participare. Sunt invitați să participe în principal profesorii din mediul preuniversitar, pentru care au fost create resursele educaționale cu o abordare transdisciplinară, prin care noțiunile de educație financiară pot fi introduse în predarea mai multor materii, pe toate ciclurile de învățare din preuniversitar: preșcolar, primar, gimnazial și liceal.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
27 septembrie

Ai peste 16 ani, ești la liceu și ești creativ?
Înscrie-te până pe 31 octombrie la competiția de inovație Solve for Tomorrow / Poți participa individual sau cu prietenii și colegii, în echipe, iar cei selectați vor beneficia de sesiuni de mentorat, workshop-uri și ateliere pentru a-și pune în practică proiectele (P)…

Tinerii liberali consideră ca o datorie de onoare ajutorarea sinistraților

O campanie națională de solidaritate

Tinerii liberali consideră ca o datorie de onoare ajutorarea sinistraților

O campanie națională de solidaritate Tinerii liberali consideră ca o datorie de onoare ajutorarea sinistraților

Astfel, fiecare dintre cele 47 de filiale ale TNL va distribui ajutoare în câte o localitate din cele șase județe, cele mai grav afectate. Filiala TNL Bihor va colecta donații pentru localitatea Luciu din județul Buzău.
Bărăganul este cunoscut de veacuri ca o zonă neprimitoare în care natura încearcă să domine oamenii. Nu degeaba această zonă din teritoriul României a fost ultima populată, nu degeaba a fost o destinație preferată pentru deportările comuniste. Dintotdeauna oamenii Bărăganului au trăit în condiții grele. Dar astăzi, când România este considerată un stat modern, când toți cetățenii României sunt, de cinci ani, cetățeni europeni, situația în care se află oamenii din zonele sinistrate este de neconceput.
79 de oameni au murit. De două săptămâni, sute de drumuri sunt blocate, zeci de localități lăsate în beznă, zeci de mii de oameni izolați, fără apă potabilă, mâncare sau medicamente. Cu ani în urmă, oamenii își chibzuiau agoniseala de peste an ca să poată trece iarna. Astăzi, oamenii sunt atât de săraci încât trăiesc de pe azi pe mâine, iar cămările au devenit nefolositoare. Aceasta este, într-adevăr, o imagine apocaliptică, domnule Prim- Ministru, Mihai Răzvan Ungureanu.
Tineretul Național Liberal consideră inacceptabil faptul că actualii guvernanți dau vina pe cetățeni pentru incompetența lor. De ani de zile, președintele Traian Băsescu încearcă să învrăjbească românii, acuzându-i de toate nerealizările mandatelor sale. Dar fenomenul „piețelor” a dovedit că s-a înșelat. Noul Prim-Ministru, Mihai Răzvan Ungureanu, le spune românilor că sunt leneși. Dar valul de solidaritate demonstrează că și acesta s-a înșelat.
Florin-Alexandru Alexe, președintele TNL, a declarat: „Guvernanții încearcă, prin orice mijloace, să îi facă pe cetățeni să se simtă vinovați, gândindu-se că în felul acesta nu mai au putere de reacție la mojiciile lor. Românii trebuie să se simtă mândri că reușesc să rămână solidari. Ei trebuie să facă o diferență clară. Nu este responsabilitatea noastră să deszăpezim, nici să asigurăm hrană și medicamente sinistraților. Aceasta este datoria guvernanților, pentru care au banii noștri, ai contribuabililor. Dar este datoria noastră de onoare să ne ajutăm semenii, în momentele în care incompetența guvernanților a depășit orice limită suportabilă”.
Cele 47 de localități în care vor fi distribuite ajutoare sunt: 14 în județul Buzău, 11 în Călărași, 10 în Vrancea, 8 în Ialomița, 3 în Brăila și o localitate în județul Galați.
În Bihor donațiile se vor strânge la sediul PNL din Oradea, bulevardul Magheru nr.7, începând de astăzi, 16 februarie. Persoana de contact: Florin Birta, președinte TNL Bihor, tel: 0259 427 808. (Anca G.S.)

Trimite email
Saturday, 2 December 2023