Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Sărbătoarea Cercetășiei la Centrul Don Orione

Sâmbătă

Sărbătoarea Cercetășiei la Centrul Don Orione

„Tinerii sunt comoara cea mai de preț a familiei și a societății. După modelul în care sunt educați și mediul în care cresc, ei vor fi soarele sau furtuna zilei de mâine”- Sfântul Luigi Orione

La 22 februarie 1857 s-a născut Baden Powell, fondatorul mișcării Scout (cercetășia), care în momentul de față numără aproximativ 30 de milioane de membri în întreaga lume.
Comunitatea Scoutiștilor Orionini de la Centrul Don Orione din Oradea a anticipat comemorarea lui Baden Powel și a sărbătorit în stil cercetășesc acest eveniment în ziua de sâmbătă, 18 februarie 2012. Peste 120 de copii și tineri scoutiști s-au întâlnit în sala de sport a Liceului Don Orione unde și-au desfășurat activitățile. Echipele din Reparto (copii cu vârsta cuprinsă între 12-15 ani) și tinerii de la Noviciat (15-17 ani) și Clan-Foc (peste 18 ani) împreună cu coordonatorii au exersat elemente de prim ajutor, orientare, construcții, comunicații și animație, în funcție de interesul și îndemânarea fiecăruia. După ce s-au desfășurat atelierele specifice fiecărui grup, Lupișorii și Mămăruțele (copii cu vârsta cuprinsă între 6-12 ani) s-au alăturat cercetașilor veterani și, organizați în 5 echipe, au participat la mai multe jocuri competitive și și-au exprimat talentele muzicale și artistice, toate acestea sub semnul entuziasmului și bucuriei pe care doar copiii le pot transmite celorlalți.
Momentul culminant al evenimentului a fost cel al „Promisiunii” prin care cei ce doresc să îmbrățișeze idealurile și stilul de viață propuse de Baden Powell își asumă un angajament printr-o promisiune solemnă în fața celorlalți, devenind astfel membri deplini ai frăției Scout. Cu ocazia sărbătoririi Zilei Cercetășiei au fost opt copii și tineri care s-au angajat prin această promisiune să își facă „datoria față de Dumnezeu și țară, să-i ajute pe ceilalți în orice împrejurare și să respecte Legile Scout”. În final și vechii membri ai Comunitatea Scoutiștilor Orionini și-au reînnoit promisiunea și angajamentele de cercetași.
Idealul Scout transmis de Baden Powel este acela de a face din tânăra generație oameni de caracter, sănătoși, cu credință în Dumnezeu, cărora le pasă de semenii lor și lucrează împreună pentru a face această lume puțin mai bună decât au găsit-o. (Pr. Mihai Fechetă)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Sărbătoarea Cercetășiei la Centrul Don Orione.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 12 august 2020