Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Caragiale, prietenul copiilor”

Centenar Caragiale la Gurbediu și Tinca

„Caragiale, prietenul copiilor”

Cum anul 2012 este considerat anul Caragiale, profesoarele de limba română, Lavinia Floruț de la Școala Gurbediu și Crina Joldoș de la Liceul Teoretic „Nicolae Jiga”, Tinca, au decis să îl sărbătorească pe marele scriitor, printr-o activitate intitulată „Caragiale, prietenul copiilor”, un parteneriat între cele două școli.

Astfel au fost implicați în această activitate elevi din clasele a V-a și a VI-a de la Gurbediu, iar de la Tinca elevi din clasele a VII-a C și a XI-a A.
Activitatea s-a desfășurat la Școala din Gurbediu și i-a unit pe cei mai buni elevi care au cercetat și prezentat viața și activitatea literară a marelui dramaturg.
Apoi, tot ei au dat viață personajelor interpretate, fiind răsplătiți cu aplauze.
Personajele din schițele „D-l Goe” și „Vizită” și prezentarea unui scurt interviu imaginar cu scriitorul Caragiale, interpretate de către elevii din Gurbediu, și schițele „Bubico”, „Bacalaureat” și „Un pedagog de școală nouă”, puse în scenă de cei din Tinca, au redat imagini sugestive din îndrăgita sa operă. Merită să-i cunoașteți pe minunații actori: Saray Boncea (a VI-a), Ștefania Dejeu, Darius Hodiș, Florinel Hodiș (din a V-a), Daniel Foltuț și Ovidiu Ilieș (din a VI-a), elevi ai Școlii din Gurbediu, Ioana Gruia, Teofil Bobiș, Jurjac Sergiu, Abel Vocieliuc, Cornelia Fechete și David Oana (elevi din clasa a VII-a C), respectiv Ionuț Groza (a XI-a A), toți elevi ai liceului din Tinca.
Momentul artistic s-a încheiat cu un interesant schimb de opinii, urmat de aprecierea și recompensarea actorilor cu diplome. (Lavinia Floruț & Crina Joldoș)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: „Caragiale, prietenul copiilor”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 24 februarie 2020