Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Concursul „Teatrul pentru liceeni”, la Casa Tineretului

Viața de liceu

Concursul „Teatrul pentru liceeni”, la Casa Tineretului

Marți, 28 februarie 2012, la Casa Tineretului din Oradea, a avut loc concursul „Teatrul pentru liceeni”, organizat de Consiliul Județean al Elevilor Bihor.

Acest proiect a fost demarat în cadrul unei ședințe a C.J.E., în cursul lunii ianuarie, unde președinții C.S.E. au fost informați cu privire la detaliile evenimentului. S-a stabilit tema „Viața de liceu” abordată într-un mod umoristic, fiind stabilită și durata scenetelor până la 10 minute. Președinții C.S.E. au avut oportunitatea de a-și alege proiectul, acesta fiind votat de către 17 licee, într-un final implicându-se 10 dintre ele, iar pe scenă au ajuns doar nouă (brâncușienii retrăgându-se pe ultima sută de metri): C.N. „Octavian Goga” din Marghita, C.T. Vadu – Crișului, Lic. T. „Onisifor Ghibu”, Lic. Teologic Ortodox „episcop Roman Ciorogariu”, C.N. „Emanuil Gojdu”, Lic. T. „Ady Endre”, C.N. „Iosif  Vulcan”, C.N. „Mihai Eminescu” și C.N. „Avram Iancu” din Ștei.
C.J.E. Bihor a ales aceasta temă dorind să reliefeze viața de liceu din vremurile acestea, dar și să descopere problemele cu care elevii se confruntă. În cadrul acestui eveniment, concurenții au avut ocazia de a-și exercita talentele artistice și totodată de a promova liceul la care studiază.
Una dintre regulile de bază ale acestui concurs a fost aceea de a nu se utiliza tutun, alcool sau de a plasa produse în cadrul scenetei.
Pe primul loc – Lic. Teologic Ortodox „ep. Roman Ciorogariu”
Juriul a fost format din trei membri: Darius Domocoș (instructor cu experiență națională și internațională, reprezentant al Casei Tineretului); Carina Ochiș (președinte al Parlamentului European pentru Tineret Bihor, actualmente studentă la Londra) și Remus Toderici (fotograf și reporter la ziarul „Crișana”). În urma deliberării, elevii Colegiului Național „Octavian Goga” din Marghita au ocupat locul al III-lea, pe locul al II-lea s-a situat Colegiul Național „Emanuil Gojdu”, iar ocupanții locului I au fost elevii Liceului Teologic Ortodox „episcop Roman Ciorogariu” din Oradea.
Câștigătorii primelor trei locuri au fost răsplătiți cu premii constând în DVD-uri și cărți.
Președintele C.J.E. Bihor, Andrei Novac, s-a arătat mulțumit de prestația actorilor, felicitându-i în mod deosebit pe câștigători, dar regretă absența reprezentanților celor opt licee.
Ca membru al juriului (cu experiență și competență în domeniu), Darius Domocoș avea să aprecieze faptul că în toate cazurile, „actorii interpreți au manifestat creativitate și originalitate, atât în interpretare, cât și în mesaj, îmbinând tradiționalul și conservatorismul unor profesori cu exuberanța, fițele și spiritul tânăr, înclinat spre modernitate ale liceenilor”. (Carla Cinthia Domokoș & Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Concursul „Teatrul pentru liceeni”, la Casa Tineretului.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 10 august 2020