Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Târgul de eco-mărțișoare, ediția a VIII-a

Miercuri, la Eco Școala „Avram Iancu” din Oradea

Târgul de eco-mărțișoare, ediția a VIII-a

Sfârșitul lunii februarie 2012 a adus în centrul atenției elevilor de la Eco Școala „Avram Iancu” din Oradea o activitate îndrăgită, devenită tradițională – confecționarea mărțișoarelor.

„Există la nivelul școlii noastre o frumoasă competiție între clase în ceea ce privește confecționarea mărțișoarelor, care apoi sunt expuse în cadrul unui târg care se organizează la nivelul școlii în preziua lui Mărțișor.
Este de subliniat preocuparea generală de a avea la stand mărțișoare ecologice, având în vedere preocupările și realizări noastre în acest domeniu: cucerirea Steagului Verde și a titlului de „Eco-școală”, ne-a declarat directorul unității de învățământ, profesor dr. Gheorghina Bârlădeanu.
De la doamna profesor Monica Toader („starostele” târgului), aveam să-i cunoaștem pe protagoniștii actualei ediții a târgului „Eco-mărțișorul”: elevii claselor I A și B (îndrumați de înv. prof. Mariana Negruț, și Ana Luncan), a II-a A, B și C (înv. prof. Constantin Negruț, Zsak Lucia și Stelieana Cârciumaru), a III-a A și C (înv. prof. Cozma Aurica și Monica Toader), a IV-a A, B și C (înv. prof. Elena Bejușca, Lovas Marta și Ioana Demian), a VI-a B și C (prof. Claudia Șpan și Felicia Goina – consilier educativ).
„Cele circa 2.000 de eco-mărțișoare expuse la târg au fost confecționate din materiale naturale reciclabile, fiecare purtând marca sensibilității, creativității și originalității meșterului care l-a produs, cu doză însemnată de dăruire”, a ținut să ne convingă prof. Monica Toader.
Să mai spunem că manifestarea se înscrie în proiectul județean „Tradiție și culoare pe plaiuri mioritice”, coordonat de prof. Violeta Jăhăleanu și Claudia Șpan. (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Târgul de eco-mărțișoare, ediția a VIII-a. 

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminic, 25 august 2019