Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Carnavalul primăverii – ediția a VII-a

Vineri, la CSEI Tileagd,

Carnavalul primăverii – ediția a VII-a

Vineri (24 februarie 2012), la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă din Tileagd s-a desfășurat cea de-a VII-a ediție a „Carnavalului primăverii”. Manifestarea a fost deschisă de doamna director, prof. Silvia Ficuț.

În continuare, dna director adjunct prof. Romanschi Lucia s-a referit la scopul și istoricul manifestării, felicitând totodată inițiatorul carnavalului (pe dna prof. Lorincz Matild). Revenind în actualitate, doamna director adjunct s-a oprit și la sărbătoarea de Dragobete în tradiția românească.
La rândul său, inițiatorul carnavalului (prof. Lorincz Matild) a vorbit despre atmosfera și personajele de carnaval. Înainte să înceapă parada costumelor, prof. Urs Otilia a prezentat componența juriului (prof. Deac Eugenia, Petrică Ioana și Romanschi Lucia), după care, rând pe rând, elevii au urcat pe scenă, în aplauzele asistenței: cadre didactice, elevi și părinți. Am avut astfel în față o lume extrem de colorată: Crăiasa zăpezii, ghiocel, Albă-ca-Zăpada și cei șapte pitici, hornarul, văcuța, băbuța, cerșetorul, mirele și mireasa, precum și tot felul de animăluțe...
Fiecare și-a prezentat masca și costumul, recitând, interpretându-și rolul, mimând sau cântând.
Þinând cont de numărul mare de costumați, juriul a acordat o tolbă de premii: premii speciale, premiu pentru cea mai bună prezență scenică, pentru cea mai frumoasă costumație, cel mai timid mascat, premiu pentru cea mai bună interpretare, premiu pentru cea mai haioasă costumație... Așa încât au fost premiați toți concurenții, iar prin grija sponsorilor noștri din Germania, toți au fost recompensați cu dulciuri.
La final de carnaval, dna director, prof. Silvia Ficuț, i-a felicitat pe toți participanții, dar și pe profesorii care i-au ajutat să se exprime prin respectivele costume de carnaval. (Lucia Romanschi)

Trimite email

vineri, 23 august 2019