Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Fii RER-ecologist, protejează mediul!”

Eco Școala „Avram Iancu”, partener al RER Ecologic Service

„Fii RER-ecologist, protejează mediul!”

Eco Școala „Avram Iancu”, partener al RER Ecologic Service „Fii RER-ecologist, protejează mediul!” Școala cu clasele I-VIII „Avram Iancu” din Oradea deține Steagul Verde, dar și titlul de „eco-școală”, iar de luni, 26 februarie 2012, este cel mai important partener al RER Ecologic Service Oradea SA.

În baza protocolului semnat de conducerile celor două unități, partenerii vor derula acțiuni comune, în cadrul cărora, Eco Școala „Avram Iancu” va fi reprezentată de o echipă de 10 ecologiști, formată din elevii: Cezara Cojocaru, Andreea Torjoc și Andra Căvășdan; Horea Bârlădeanu, Tudor Ardelean, Alexandra Ciarnău, Bianca Blăguța și Bogdan Pușcaș; Cosmin Șușman și Rareș Roucaciu (din clasele a VI-a C și a VII-a A și B).
„Coordonatorul voluntar din partea RER și inițiatorul acestui parteneriat este Vlad Tătar. Luni, elevii noștri au făcut o primă vizită la partenerul de proiect - RER Ecologic Service Oradea SA, prilej cu care conducerea școlii noastre (director, prof. dr. Gheorghina Bârlădeanu și directorul adjunct, prof. Cosmin Velimirovici) s-a întâlnit cu directorul general economic, dna ec. Gabriela Mălinaș, iar elevii (însoțiți de consilierul educativ, prof. Felicia Goina – n.n.) au fost conduși spre a vedea utilajele din dotare, au îmbrăcat vestele reflectorizante și s-au pozat cu echipamentul care a rămas la ei.
Prin contractul încheiat între cele două părți, RER-ul a pus la dispoziția școlii, cu titlu de custodie, două containere destinate colectării selective, pentru hârtie și carton, respectiv material plastic și peturi”, ne-a declarat consilierul educativ, prof. Felicia Goina.
În cadrul proiectului „Fii RER-ecologist, protejează mediul!”, cei 10 elevi-voluntari vor participa la acțiuni de coletare selectivă a deșeurilor în diferite puncte din Oradea, „practic vor demonstra populației cum trebuie să se facă selectarea. În plus, ei vor face și o demonstrație în diferite instituții cu compactorul de peturi pe care îl avem la școala noastră”, a conchis consilierul educativ, prof. Felicia Goina. (Ovidiu DAN)   

Trimite email

duminic, 25 august 2019