Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Poeți orădeni în dialog cu elevi ai Colegiului „Traian Vuia”

La invitația catedrei de limba și literatura română

Poeți orădeni în dialog cu elevi ai Colegiului „Traian Vuia”

Marți, 28 februarie 2012, a avut loc la biblioteca Colegiului „Traian Vuia” din Oradea, o întâlnire între elevi ai liceului și doi poeți de seamă ai orașului nostru: dl Ioan Moldovan și dl Lucian Scurtu

Întâlnirea a fost organizată de catedra de limba și literatura română, în colaborare cu dna bibliotecar Raluca Oprea, sub genericul: „Poeți orădeni în dialog cu elevi ai Colegiului „Traian Vuia”.
Cei doi poeți au fost prezentați de dna prof. Dvorzsik Mariana, după care dl Lucian Scurtu a punctat liniile de forță ale lirismului cultivat de dl Ioan Moldovan; la rândul său, dl Ioan Moldovan s-a referit la volumele de versuri ale lui Lucian Scurtu, subliniind originalitatea de netăgăduit a scrisului confratelui său.
Au urmat întrebări din partea elevilor prezenți în număr mare, biblioteca devenind astfel neîncăpătoare.
Întrebările au alternat cu lectura câtorva poeme semnificative făcută de autorii înșiși.
Întâlnirea s-a desfășurat într-o ambianță caldă, îmbietoare, întreaga asistență fiind marcată de felul dezinvolt, deschis și de o mare sinceritate care i-a caracterizat pe distinșii invitați. Domniile lor nu s-au limitat doar să răspundă la întrebări, ci ne-au oferit detalii revelatoare privitoare la actul creației în general, dar și în particular.
Cu această ocazie doamnele profesoare de limba și literatura română: Dvorzsik Mariana, Nadia Bochiș, Cheregi Mihaela, Elena Roșca, Simona Condurache, Simona Sârbu și Marcela Sabău (șefa de catedră) au avut un schimb benefic de opinii cu cei doi invitați de onoare. (Raluca Oprea)

Trimite email

vineri, 13 decembrie 2019