Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„8 Martie, e primăvara doamnelor”

Miercuri, spectacol la sala Filarmonicii de Stat

„8 Martie, e primăvara doamnelor”

Marți, la sala de ședințe a Consiliului Județean Bihor, Uniunea Femeilor și Consiliul Județean Bihor au înmânat doamnelor diplome de onoare și câte o lalea, iar a doua zi (miercuri, 7 martie), le-au invitat la spectacol în sala Filarmonicii de Stat.

„Femeia – coroana creațiunii”
Dna ing. Miorița Săteanu, organizatorul principal și sufletul celor două manifestări, a rostit un cuvânt de suflet pentru sărbătoritele invitate, iar inițiatorul manifestării (aflate la cea de-a treia ediție), președintele Consiliului Județean, dl Radu Þârle, a adus un cald omagiu femeii – „coroana creațiunii”.  „Femeia este ceea ce sunt ferestrele pentru o casă. Și ele aduc lumină. Fiecare datorăm viața pe pământ unei femei...” Domnia sa a elogiat apoi angajatele Consiliului Județean, „acuzându-le” de competență, dăruire și responsabilitate!
Programul artistic a fost deschis de corul Filarmonicii de Stat (dirijor Laszloffy Zsolt), care a interpretat coruri din opere, soliști: mezzo soprana Ramona Hașaș Pataki și soprana Gergely Erna; momentul următor a fost susținut de Sekaci Jan la violoncel și Ferencz Mercedes la pian, prof. Bozsodi Beata, secondat de Ana Maria Negruțiu la pian (eleva prof. Jambor Fekete Elisabeta).
Scena a fost invadată apoi de o mulțime de copii îmbrăcați în frumoasele lor uniforme, adevărate costume de gală. Este vorba despre membrii Corului „Angelicus” al Liceului de Artă, dirijor prof. Midovschi Narcisa, la pian prof. Anamaria Bulzan, îndrumător, prof. Valeria Bunica. La final, toți copiii au coborât în sală să împartă ghioceii pe care îi aveau în mâini.  Meleg Vilmos, actor al Teatrului „Szigligeti” din Oradea, a recitat poezii din literatura universală, în ton cu tema spectacolului. Baritonul prof. Marian Boboia a interpretat două arii din opere. Ansamblul artistic profesionist „Crișana” a prezentat o suită de dansuri populare, precum și doi soliști de marcă: Leontin Ciucur și Cornel Borza. „Greul” spectacolului l-au dus, totuși, micii artiști ai dnei Valeria Dinu Mișcuția, titrații membri ai grupului „Vivere”, prezenți pe scenă în următoarea formulă: Tania Pantea, Alisa Ienei, Roxana Mureșan, Denisa Ifrim, Horia Onița, Miruna Gavriș, Carla Marin și Patricia Ciobotaru, care au cucerit inimile sărbătoritelor în cadrul unui recital de excepție cu care ne-au obișnuit talentații copii, aflați la etapa preselecției pentru „Mamaia copiilor”.
Încântată de recitalul lor, dna inginer Miorița Săteanu avea să înmâneze artiștilor diplome prin intermediul coordonatorului grupului, dna Valeria Dinu Mișcuția. (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: „8 Martie, e primăvara doamnelor”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 23 septembrie 2020

Poza zilei

Câștigă o tabletă Smart!

La împlinirea a 20 de ani de activitate,
Universitatea Agora din Oradea organizează un concurs pentru elevii claselor a XII-a
Dacă ești elev în clasa a XII-a și dorești să câștigi o tabletă Smart, urmează cei trei pași:
1. Cere o recomandare dirigintelui tău.
2. Redactează un eseu-prezentare cu titlul ,,Dăruiește învățătură"!
3. Scanează sau fotografiază recomandarea și eseul și trimite-le pe adresa de email: agora20@univagora.ro.
Fii conectat! Fii învățat!
Și tu ai dreptul la educație!