Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
25 noiembrie 2020
*1. Ideea unui profesor britanic: acces universal la învățământul superior – ,,cheie” pentru combaterea dezinformării / În lumea digitală, pentru oameni e vitală ,,capacitatea de a nu fi înșelat”
.....
,,Pandemia ne scufundă în lumea virtuală mai adânc și mai rapid decât ne-am fi putut imagina cu doar un an în urmă, iar ușurința de proliferare a falsurilor devine tot mai tulburătoare”, scrie într-un articol publicat de revista de specialitate Times Higher Education profesorul Tim Blackman, vicecancelar al The Open University, mare universitate britanică având o lungă tradiție de predare la distanță. În acest context, el face trimitere la rolul educației de a preveni înșelăciunea și afirmă: ,,pentru ca învățământul superior să poată vaccina populațiile împotriva dezinformării, e nevoie să universalizăm accesul la acesta”.

*2. Avocatul Poporului cere Ministerului Educației să ia în considerare redeschiderea școlilor, conform recomandării OMS
.....
Avocatul Poporului cere Ministerului Educației să suspende educația online și să ia în considerare redeschiderea școlilor, practică la care au recurs aproape toate marile state europene. Instituția condusă de Renate Weber s-a sesizat din oficiu în legătură cu situația asigurării de laptopuri la cerere pentru profesori, pentru continuarea școlii în on-line, se arată într-un document obținut de Edupedu.ro.

*3. Cercul de informatică ,,Programare cu răbdare”, premiat la WITSA Global ICT Excellence Awards. Activitățile STEM s-au extins la nivel național cu peste 800 de copii la doi ani de la înființare
.....
La doi ani de la înființare, cercul de informatică ,,Programare cu răbdare” de la Bacău se extinde la nivel național și primește premiul World Information Technology and Services Alliance (WITSA). Cercul are acum peste 20 de centre în țară și chiar în alte țări, iar 800 de copii și tineri frecventează activitățile educative.
Premiile WITSA Global ICT Excellence Awards onorează realizările în aplicarea tehnologiei informației în întreaga lume. Câștigătorii au prezentat excelență în una din cele patru categorii: Excelența sectorului public, Excelența sectorului privat, Creșterea durabilă și Oportunitatea digitală.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
21 noiembrie 2020
*1.Estonia: Ministrul Educaţiei demisionează după ce presa a scris că își ducea copiii la școală cu șoferul și mașina de serviciu
.....
Ministrul Educaţiei din Estonia, Mailis Reps, a demisionat ,vineri, după ce presa locală a arătat că ea folosea maşina de serviciu şi şoferul pentru a-şi duce copiii la şcoală, informează dpa, citată de Agerpres.
Tabloidul Ohtuleht a scris că un şofer al ministerului a folosit de mai multe ori o maşină de serviciu pentru a duce la şcoală şi a-i aduce acasă pe copiii lui Mailis Reps.

*2.Olimpici naționali de liceu au creat un site unde îi ajută pe elevii de a VIII-a să învețe pentru Evaluarea Națională: Scopul este de a ajuta copiii cu mai puține resurse să își atingă obiectivele educaționale, în contextul pandemiei
.....
Șase olimpici au pornit un proiect inedit pentru a-i ajuta pe elevii mai mici care trebuie să susțină în vara viitoare Evaluarea Națională. „Ne dorim să ajutăm elevii de clasa a VIII-a să treacă cu bine peste această situație dificilă creată de pandemie. Oferim lecții săptămânale care urmează curricula pentru Evaluarea Națională 2021”, au explicat aceștia în descrierea de pe site-ul pentru meditații lansat de ei – matex.xyz.

*3. Tabloul dezastrului din învățământul superior: România – pe ultimele locuri din Europa la numărul de tineri cu studii superioare, rata de înscriere la universitate, personal academic – Raport Bologna 2020
.....
România se află pe ultimul loc în Europa când vine vorba despre procentul persoanelor cu studii superioare în categoria 25-34 de ani, pentru care-și propusese o creștere substanțială până în 2020, potrivit unui nou raport dat publicității săptămâna aceasta. Documentul arată că țara se află, în același timp, printre ultimele din Europa din punct de vedere al persoanelor cu studii superioare pe celelalte categorii de vârstă, în pofida unor creșteri semnificative în ultimul deceniu și jumătate. În plus, se numără printre ultimele state europene la capitole precum rata de înscriere a tinerilor în învățământul superior, în timp ce numărul de instituții de învățământ superior și cel al angajaților din mediul academic au înregistrat scăderi în ultimele două decenii, marcate de dezvoltare la nivel european.

Spectacol de 8 Martie – „Pentru mama”

Joi, la „George Barițiu”, în parteneriat cu C.N. „Mihai Eminescu”

Spectacol de 8 Martie – „Pentru mama”

Tot mai mulți elevi și dascăli ai Colegiului Național „Mihai Eminescu” „coboară de pe pedestal” îndreptându-și privirile spre copiii speciali (cu CES) de la CSEI nr. 1 sau Grupul Școlar „George Barițiu”...

Joi (8 martie 2012), în cadrul unui parteneriat de suflet, elevi și dascăli de la „George Barițiu” și „Mihai Eminescu” au sărbătorit împreună Ziua Femeii în sala festivă a Grupului Școlar „George Barițiu”, oaspeții fiind plăcut surprinși de artiștii gazdă pe care nu i-ar fi bănuit sau suspectat nicicând de atâta talent artistic. Elevi din a IX-a și a X-a E, a IX-a și a XI-a H, a IX-a J și a XII-a E sau a XII-a F (înv. special) au evoluat pe scenă în grupuri, în duete sau individual, cântând, recitând sau jucând teatru, fiind admirați și aplaudați de colegii lor și de partenerii eminescieni.
Gazdele au deschis manifestarea cu o prezentare în power point pe tema „Femei celebre din România”, urmată de portretul mamei lui Ion Creangă, creionat de însuși Nică (alias Lucian Pantea). Emoțiile stârnite de Nică s-au amplificat pe portativ prin interpretarea cu multă sensibilitate a unor cântece despre mama și a unei scenete, parodie după „Luceafărul”...
În replică, oaspeții (elevi din a X-a F: Raul Popa, Radu Bindea, Diana Hava, Andrei Dobai și Puskas Alex – la tehnic, coordonați de prof. Ramona Tătar) au prezentat, cu sprijin power point, istoricul zilei de 8 Martie, precum și chipuri emblematice ale feminității în istoria umanității.
Un final fierbinte cu trupa „Cool Dance”
Pentru a rămâne în registrul bunei dispoziții și a ridica sala în picioare, pe scenă au urcat membrii trupei de dans modern „Cool Dance”, instruiți de Dana Bănică.
„Pentru a avea o imagine completă asupra întregii manifestări, e nevoie să aruncăm privirea și înspre expoziția de mărțișoare lucrate manual și felicitări. Dar să nu uităm nici de broșele pe care elevii noștri le-au făcut pentru doamnele profesoare”, a ținut să precizeze prof. Manuela Fazecaș, interlocutorul nostru.
La final de activitate, doamna director adjunct, profesor Marcela Todinca, avea să felicite toți artiștii și să mulțumească echipei de profesori pentru reușita evenimentului, precum și partenerilor eminescieni.
La rându-i, Manuela, în calitate de coordonator, dorește să mulțumească colegilor pentru implicarea responsabilă și eficientă: Laura Balotă, Daniela Bănică, Adrian Simuț, Viorel Boțiu, Alina Marta, Maria Scurt, Rodica Mascaș, precum și conducerii școlii (director – prof. Alina Vese și Marcela Todinca – director adjunct) pentru sprijin și înțelegere. (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Spectacol de 8 Martie – „Pentru mama”. 

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 26 noiembrie 2020

Poza zilei

Profesorul model și elevul model

Răsfoind, dimineață, pozele ,,OviDan" postate pe Google - cel mai cunoscut și mai îndrăgit motor de căutare -, pentru a descoperi Poza zilei (de astăzi, joi, 26 noiembrie 2020), am dat de Profesorul model și elevul model, imagine de la Școala Gimnazială ,,Nicolae Bălcescu".
(OviDan)