Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Etapa județeană a Olimpiadei de științe socio-umane

Sâmbătă, Școala nr. 11 a găzduit

Etapa județeană a Olimpiadei de științe socio-umane

Sâmbătă (10 martie 2012), dis-de-dimineață, gazdele și organizatorii erau pe „baricade” pentru a pregăti așa cum se cuvine etapa județeană a Olimpiadei de științe socio-umane.

Cunoscându-le cât sunt de atente la organizare și detalii pe doamna inspector școlar Elisaveta Roșu și pe directorul școlii, prof. drd. Adelina Iacob, nu ne-am făcut probleme că ceva nu ar funcționa ca la carte...
„În conformitate cu Regulamentul de organizare a concursurilor școlare, elaborat de MECTS, la etapa județeană participă elevi și echipaje care s-au calificat la etapele locale desfășurate la nivelul școlilor din tot județul. La Educație civică (clasele III-IV), majoritatea sunt din municipiul Oradea, adică toți. La Cultura civică, pe lângă orădeni avem și elevi de la „Miron Pompiliu” Ștei, școală cu tradiție și premii la națională. În acest caz vorbim de elevi de clasele V-VIII, iar la liceu vorbim despre cinci discipline socio-umane: Psihologie, Logică, argumentare și comunicare, Filosofie, Sociologie și Economie. Elevii de liceu (clasele IX-XII) pot participa la oricare disciplină, indiferent de clasa în care învață. La Psihologie avem cei mai mulți. Se califică la etapa națională primul clasat de la fiecare dintre discipline, sub rezerva obținerii a minim 9; la Cultură civică vorbim de echipajul care se situează pe primul loc (tot cu minim 9); la Educație civică nu se participă decât prin lucrările elaborate de echipajul respectiv...”
Precizările ne-au fost făcute de către doamna inspector școlar Elisaveta Roșu.
Ciocolata stimulează gândirea și „asigură” un loc pe podium!
Până să înceapă concursul, am avut timp suficient să ne întreținem cu concurenții, deosebit de isteți, de deschiși și sinceri, la fel ca și profesorii lor îndrumători. Încă de la poartă, aveam să dialogăm cu liceenii eminescieni care erau primiți cu ciocolată de doamna profesor Adriana Pugna, un fapt neobișnuit. Glumind, aveam să „anticipăm” faptul că ciocolata le va aduce eminescienilor primele locuri pe podium. A doua zi, primind un e-mail de la doamna profesor, aveam să constatăm faptul că eminescienii au obținut numai rezultate de top. Cu siguranță, cu sau fără ciocolată, ei tot în frunte se clasau, fiind vorba despre știință în primul rând, dar și de moral și mobilizare. Așadar, elevii doamnei profesor s-au mobilizat exemplar, s-au concentrat și au învins:
Logică
Premiul I - Duma Alexandra, media 10 XII E
Premiul II - Dobai Andrei, media 9.85  XII F
Premiul III - Porumb Loriana, media 9.80 XII C
Mențiune I - Tigan Alexandra, media 9.50 XII C
Mențiune - Firea Ana, media 9.20 IX C.
Psihologie
Premiul I - Ghent Lavinia Roxana media 9.50 XII B
Premiul III - Bocsan Andreea, media 9.00 XII C
Premiul III - Certezeanu Cristina, media 9.00 XII C.
Trebuie să recunoaștem că nu ai ce glumi cu eminescienii că ei o iau în serios, drept dovadă aceste rezultate pe care ni le-a comunicat doamna profesor Adriana Pugna.
În atari condiții, stimată doamnă profesor și dragi elevi, ne-ați lăsat fără replică, așa încât vă felicităm pentru rezultatele obținute!
Știe doamna Adriana de ce v-a îndulcit... sau era ciocolată amăruie?
Ovidiu DAN
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Etapa județeană a Olimpiadei de științe socio-umane.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminic, 21 iulie 2019