Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

“Unire-n cuget și-n simțiri”

La Școala cu clasele I-VIII din Nojorid

“Unire-n cuget și-n simțiri”

Sub acest generic, s-a desfășurat la Școala cu clasele I-VIII din Nojorid activitatea închinată marii sărbători de la 1 Decembrie, cu participarea unor elevi reprezentând școlile din Leș, Livada și Nojorid.

Pentru început, corul școlii (condus și acompaniat la acordeon) de dl prof. Ioan Fluieraș, a interpretat o suită de cântece patriotice legate de evenimentul istoric sărbătorit. Spectatorii au răsplătit nu doar cu aplauze care susțineau ritmul, dar au și cântat împreună cu coriștii: “Treceți batalioane române Carpații!”, “Noi suntem români”, “Așa-i românul!”.
Momentul următor al activității a fost rezervat prezentării unui montaj literar-muzical, intitulat “Unire-n cuget și-n simțiri”, susținut de elevii școlii din Nojorid, coordonați de prof. Viorica Pop. În finalul montajului, doamna profesoară a antrenat recitatorii într-o horă veselă.
Și pentru că sărbătorile de Crăciun se apropie cu pași repezi, elevii din clasa a IV-a de la școala din Livada (îndrumați de dna învățătoare Floare Tripe) au interpretat sceneta “Irozii”, îmbrăcați în frumoase costume populare și cu tot echipamentul regizoral necesar.
“Idealul Unirii de-a lungul timpului”
În partea a doua a manifestării, s-a desfășurat un concurs de istorie, cu tema “Idealul Unirii de-a lungul timpului” - la care s-au luat la întrecere, în cunoștințe, bineînțeles, echipajele școlilor din Leș (format din: Cosmin Memetea, Paula Zaha și Larisa Danci), Nojorid (alcătuit din elevii: Cosmin Nete, Raul Sarca și Andrei David) și Livada (în următoarea componență: Ionuț Crupca, Ioana Filip și Ioana Găinar).
Lupta a fost strânsă, cu dese răsturnări de scor, punctajul fiind favorabil când unora când altora. În final, cele trei echipaje au terminat la egalitate, fiind felicitați și premiați cu diplome. 
 În organizarea concursului au fost antrenați profesorii de istorie din Nojorid și Livada (Gheorghe Pop și Ștefan Negruțiu), iar pentru jurizare: prof. Mihai Pop, directorul U.I.P.J. Nojorid, prof. Gheorghe Mărincean, director adjunct al Școlii din Livada, Ștefan Negruțiu, Gheorghe Pop și Horațiu  Hontilă. (C. M.)
 P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: “Unire-n cuget și-n simțiri”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 22 august 2019