Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Concursul „Păstrează apa pentru mâine!” - ediția a III-a

Joi, la Eco Școala „Avram Iancu”, Oradea

Concursul „Păstrează apa pentru mâine!” - ediția a III-a

Joi (22 martie 2012), în și de Ziua Mondială a Apei, la Eco Școala „Avram Iancu” din Oradea, s-a desfășurat concursul „Păstrează apa pentru mâine!” La cea de-a III-a ediție au participat echipaje de la trei eco școli: „Avram Iancu”, „Oltea Doamna” și „Nicolae Bălcescu”.

Competiția a fost structurată pe cicluri de învățământ: primar și gimnazial, fiind jurizată de ing. Dorina Radoveț și ing. Loredana Tîrț, de la Agenția pentru Protecția Mediului Bihor și prof. Nicolae Avram. În cadrul probei teoretice, întrebările s-au referit la bibliografia indicată, privind sursele de apă, importanța apei și răspândirea apei; a existat și o probă experimentală (plutirea pietricelelor, pentru ciclul primar, respectiv micul cercetător pentru gimnaziu), tot „primarii” au avut de prezentat pliantul pregătit de-acasă, privind importanța apei, iar în cadrul prezentării în power point echipa gazdă a gimnaziștilor a abordat problema poluării apei, modalități de economisire și sfaturi eco demne de urmat. Echipa Mirunei Gavriș de la „Oltea Doamna” a prezentat un moment surpriză, de muzică și dans pe tema apei (Miruna fiind o solistă de excepție, deținătoare a două trofee: Eco Fest și Star Vivere și 15 premii I la concursuri și festivaluri naționale pentru copii). La final, juriul a apreciat la superlativ evoluția echipajelor, așa încât toate au obținut locul I, cu felicitări, pentru buna pregătire și prezentare. Toți membrii echipajelor au primit diplome și cărți.
Să-i cunoaștem pe laureații concursului: cele două echipaje de la „Oltea Doamna” (echipajul I - Alexandra Timuț, Miruna Gavriș, Ștefania Blaga și Cornel Patalău, din a IV-a D, înv. prof. Laura Ienei; echipajul II - Rebeca Dreana și Andreea Raț, a IV-a E, înv. prof. Daniela Dohotariu, Alexia Keșeru și Alexandra Măduța, din a IV-a D, înv. prof. Laura Ienei); echipajul Școlii „Nicolae Bălcescu”: Bianca Mercea, Brigitta Varga, Alex Iosif și Andrei Vîrf, din a IV-a C, înv. prof. Adriana Tiugea; echipajul gazdelor: Alexandra Torjoc, Ana Maria Albiș, Adrian Bușilă și („literatul”) Paul Adrian Lazăr, din clasele a IV-a A, B și C, coordonat de prof. Felicia Goina. La gimnaziu: echipajul Școlii „Nicolae Bălcescu”: Andrei Șuta, Teodora Matei, Renata Rîmbu și Adriana Vancea, din a V-a A, coordonat de prof. Daniela Pop; echipajul gazdelor: Tudor Ardelean, Horea Bîrlădeanu, Bianca Pușcaș și Bogdan Pușcaș, din a VII-a A și B, coordonat de prof. Claudia Șpan. (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Concursul „Păstrează apa pentru mâine!” - ediția a III-a.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminic, 21 iulie 2019