Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Copiilor recenzați li se asigură loc la școala din circumscripție!”

Marți, conferință de presă la I.S.J. Bihor

„Copiilor recenzați li se asigură loc la școala din circumscripție!”

La conferința de presă de marți (20 martie 2012), la ora încheierii primei etape de înscriere a copiilor în clasa I și clasa pregătitoare, generalul Inspectoratului Școlar, dl profesor Dorel Luca, a pregătit câteva date edificatoare.

Din start, domnia sa ține să asigure părinții de faptul că toți copiii recenzați au asigurate locurile la școala din circumscripție, dar și cei care optează pentru o altă școală pot să-și înscrie copiii la unitatea de învățământ preferată în limita locurilor libere rămase, dacă vor îndeplini cerințele (criteriile) general valabile (sau obligatorii), dar și cele specifice, instituite de școala respectivă.
Criteriile de departajare
Criteriile general valabile (obligatorii pentru toată lumea) sunt:
a).existența unui certificat medical de încadrare în grad de handicap
b).existența unui document care dovedește că elevul este orfan de ambii părinți sau provine de la o casă de copii
c).existența unui document care dovedește că este orfan de un părinte sau provine dintr-o familie monoparentală
d).existența unui document care dovedește că unul dintre părinți este cadru didactic/ cadru didactic auxiliar /angajat în învățământ
e).existența unui frate/ a unei surori a candidatului înmatriculat în unitatea de învățământ la care se solicită înscrierea.
Unitățile de învățământ pot stabili criterii specifice, pe lângă cele obligatorii, în cazul în care există mai mulți copii care nu pot fi departajați de criteriile obligatorii.
Școala Dacia” a beneficiat de o (contra)reclamă gratuită
Unii trag din greu să-și facă reclamă, altora li se face (contra)reclamă gratuit! Cum să nu beneficiezi de atenții speciale din partea I.S.J. când devii lider de piață, când ocupi primul loc în topul școlilor..., când părinții își fac flotant numai să poată să-și înscrie copiii la Școala „Dacia”?! Cum poți să privești cu alți ochi decât cu simpatie asemenea colective de dascăli, asemenea școli de elită?!
Domnule general, asemenea școli și asemenea dascăli fac cinste Inspectoratului și județului, nu probleme!
A început etapa a II-a de înscriere!
În etapa a II-a (20-27 martie 2012), vor fi înscriși copiii care solicită înscrierea la o altă unitate școlară decât școala de circumscripție, pe locurile rămase libere după repartizarea copiilor din circumscripția școlară a unității de învățământ solicitate;
În etapa a III-a (23-25 aprilie 2012), vor fi înscriși copiii care au solicitat înscrierea la o altă școală decât școala de circumscripție, dar nu au fost înmatriculați din lipsă de locuri sau cei care nu au participat până acum la nicio etapă și, în această etapă solicită înscrierea la școala de circumscripție;
În etapa a IV-a (2-9 mai 2012), este asigurată înscrierea copiilor care nu au participat la etapele anterioare sau nu au fost înmatriculați din diferite motive.
Director nu mai poate fi oricine!
Potrivit LEN (Legea Educației Naționale), vor putea ajunge directori de școală doar cei care sunt înscriși în corpul național de experți în managementul educațional sau au urmat module de management educațional.
Cu cei 520 de candidați înscriși spre a ajunge directori de școală, Bihorul e pe locul al doilea pe țară (după București).
Unii se plâng că nu au aflat despre Constituirea corpului național de experți în managementul educațional. Și totuși cum au aflat cei 520?
Noi am publicat, în serial, în revista „OviDan” nr. 53, 54 și 55 (din 6, 13 și 20 decembrie 2011), în pagina 5, articolele dnei jurist dr. Ramona Bacter – consilierul juridic al Inspectoratului Școlar Județean Bihor pe tema „Organizarea și desfășurarea concursului de selecție a cadrelor didactice pentru constituirea corpului național de experți în management educațional”, iar în nr. 59 (din 7 februarie 2012), găsiți Programul de perfecționare „managementul european educațional”... (Ovidiu DAN)

Trimite email

miercuri, 17 iulie 2019