Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Suntem școala cu cei mai mulți copii înscriși din municipiul Oradea!”

„Avem înscriși 240 de copii”

„Suntem școala cu cei mai mulți copii înscriși din municipiul Oradea!”

„Ispitiți” de reclama pe care i-a făcut-o, marți, inspectorul școlar general, dl prof. Dorel Luca, Școlii „Dacia”, vineri (23 martie 2012), am trecut pe la câteva școli orădene să luăm pulsul înscrierilor pentru clasa I și clasa pregătitoare.

Să recunoaștem că generalul Inspectoratului Școlar ar fi dorit să-i facă Școlii „Dacia” contrareclamă, numai că imaginea unei școli nu se poate păta la o conferință de presă, ea este de-acum un brand recunoscut, apreciat și stimat!
Faptul că la Școala „Dacia” s-a ajuns, precum la unele școli bucureștene, ca părinții să recurgă la flotant numai să-și poată înscrie copiii la această școală de top, nu e un lucru de ocară, ci o mândrie, o onoare! Iar domnul inspector general avea să sublinieze că doar la „Dacia” s-a întâmplat acest lucru, răspunzând astfel ziariștilor care au întrebat și de alte școli, precum „Oltea Doamna”, Școala nr. 16, „Pedagogic” (actualul Colegiu Național „Iosif Vulcan”...).
„Rugăm părinții să fie punctuali...”
La ora 11.32, ne-am înființat la Școala „Oltea Doamna”. Potrivit datelor furnizate de dl director Mircea Mitran și secretariatul școlii, la sfârșitul primei etape, se înscriseseră 50 la clasa I și 24 în clasa pregătitoare; locuri rămase – 75, respectiv 51, având în vedere că au fost solicitate, inițial, cinci clase I și trei pregătitoare. „Ulterior, am revenit și am mai solicitat o clasa I, deci, în total șase. Până la această oră (11.37 – n.n.), avem înscriși 91 la clasa I și 23 la clasa pregătitoare, dar înscrierile continuă. Rugăm părinții să fie punctuali și să-și înscrie copiii la timp,” a ținut să sublinieze dl director.
La ora 11.58, în biroul directorului de la Școala „Dacia”, prof. dr. Florian Hava, erau mai multe persoane, dar nu părinți, ci profesori și personal administrativ.
Aflând despre „reclama” pe care generalul I.S.J. a făcut-o școlii în cadrul conferinței de presă, dascălii s-au arătat bucuroși și încântați de o asemenea onoare. Inițial, conducerea școlii a cerut inspectoratului patru clase I și patru pregătitoare, ca să se ajungă la cinci clase I și trei pregătitoare.
„La sfârșitul primei etape de înscriere, aveam înscriși 115 copii pentru clasa I și 64 pentru clasa pregătitoare. Ne mai rămăseseră 10 respectiv 11 locuri neocupate. În această a doua etapă s-au ocupat și aceste locuri”, ne-a precizat dl director.
La Școala nr. 11, s-au cerut cinci clase I la secția română și o clasă la secția maghiară, iar la pregătitoare trei și una.
La încheierea etapei întâi erau înscriși 93 și 18, respectiv 55 și 10.
„Până la această oră (12.31- n.n.), în cea de-a doua etapă s-au înscris 29 de copii la clasa I, secția română și un copil la secția maghiară, iar la pregătitoare 5, respectiv 2”, ne-a precizat doamna director, prof. drd. Adelina Iacob.
La școala fără nume, dar cu renume, vorba dlui director Mircea Gârba, la Școala nr. 16, s-a înregistrat o cifră record: 240 de copii înscriși. „Avem înscriși 240 de copii. Suntem școala cu cei mai mulți copii înscriși din municipiul Oradea”, ne-a declarat directorul școlii, dl profesor Mircea Gârba. La sfârșitul primei etape aveam 101 la clasa I, secția română și 21 la secția maghiară; 60, respectiv 13 la clasa pregătitoare. În această etapă s-au înscris, până la această oră (13.09), 23, respectiv 5 la clasa I, 19, respectiv 3, la clasa pregătitoare”.
La Lic. T. „Lucian Blaga” s-au cerut câte două clase I și pregătitoare, dar s-au aprobat... culmea: 3-3! La sfârșitul primei etape erau înscriși 39 la clasa I și 31 la clasa pregătitoare; în etapa a II-a s-au mai înscris până la ora vizitei noastre (vineri, ora 13.26), 19, respectiv 7... dar mai e mult până la realizarea efectivelor a șase clase (3-3)!
„Realizăm atâtea clase câte ne-am propus!”
La Lic. Teologic Ortodox „episcop Roman Ciorogariu”, situația era următoarea (la ora 13.41): S-au cerut cinci clase, patru clase I (două de învățământ tradițional, una step by step și una maghiară) și o clasă pregătitoare la secția română. „La sfârșitul etapei I, aveam înscriși 48 la secția română, 14 la secția maghiară, 19 la step by step, iar la clasa pregătitoare – 26. Am avut solicitări și pentru clasă pregătitoare la secția maghiară – 2. În etapa a II-a, am mai primit 6 la secția română clasa I, respectiv 3 la pregătitoare, plus încă unul la clasa I secția maghiară. Realizăm atâtea clase câte ne-am propus,” a concluzionat dl director, prof. dr. Gheorghe Lazăr Erdei.
La C.N. „Mihai Eminescu” (la ora 14.05), secretariatul ne-a comunicat următoarea situație: 29 înscriși la clasa I, step by step și 4 la clasa pregătitoare, la sfârșitul primei etape. De atunci s-au mai înscris doar 2 la clasa I. Să mai spunem că din toamnă, clasele primare și gimnaziale de la actualul Liceu Teologic Ortodox „episcop Roman Ciorogariu” vor trece la C.N. „Mihai Eminescu”, dacă nu cumva la toamnă vom avea un alt guvern, și o altă politică... de comasare! (Ovidiu DAN)

Trimite email

mari, 16 iulie 2019