Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

79% dintre copii înscriși în clasa pregătitoare și clasa I

La nivel național

79% dintre copii înscriși în clasa pregătitoare și clasa I

În urma centralizării datelor transmise de inspectoratele școlare, după prima etapă a înscrierii copiilor în clasa pregătitoare/clasa I (5-16 martie), în baza de date a Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului au fost înregistrate 236.068 fișe de înscriere. Dintre acestea, 95.435 (40%) sunt pentru clasa pregătitoare, respectiv 142.633 la clasa I.

Toate aceste fișe au fost validate. Raportat la numărul total de 302.223 de copii recenzați, aceste cifre reprezintă 79%. Între județele fruntașe figurează județele Timiș (93%), Neamț (91%), Botoșani (91%) și Giurgiu (90%).
Următoarele etape de înscriere sunt programate în intervalele 20-27 martie, 23-25 aprilie, respectiv 2-9 mai 2012 și 11-18 mai 2012.
După încheierea primei etape, comisiile de înscriere din unitățile de învățământ afișează locurile rămase libere. Fiecare unitate de învățământ afișează programul de completare a cererilor - tip de înscriere de către părinții care solicită înscrierea la altă școală decât școala de circumscripție, precum și criteriile specifice de departajare stabilite de unitatea școlară. Nu pot depune cereri de înscriere în a doua etapă, părinții care au depus dosare și au semnat cererile - tip de înscriere în prima etapă.
În a treia etapă de înscriere se depun și se procesează cererile părinților care inițial au solicitat înscrierea la altă școală decât școala de circumscripție, dar nu au fost admiși, din lipsă de locuri și doresc întoarcerea la școala de circumscripție. În a treia etapă de înscriere se depun și cererile părinților din circumscripția școlară, care doresc înscrierea la școala de circumscripție, dar care nu au participat la etapele anterioare de înscriere.
În perioada 2-9 mai 2012 are loc înscrierea pe locurile disponibile, la unitățile dorite, a copiilor ai căror părinți au solicitat înscrierea la altă școală decât școala de circumscripție, dar au fost respinși inițial, din lipsă de locuri, iar între 11 și 18 mai, înscrierea copiilor care nu au fost cuprinși în nicio unitate de învățământ în etapele anterioare. (Biroul de presă)
Foto: Libertatea

Trimite email

luni, 21 octombrie 2019