Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Vive la Francophonie!

Vive la France!

Vive la Francophonie!

An de an, în 20 martie, se sărbătorește Ziua Internațională a Francofoniei în toate țările care au franceza ca limbă oficială, de cultură, de lucru sau de comunicare internațională.

La Colegiul Național „Arany Janos” din Salonta, elevii au demonstrat că sunt adevărați francofoni. După o perioadă de pregătiri intense, vineri,  23 martie 2012, elevii și cadrele didactice s-au întâlnit pentru a prezenta tot ceea ce au pregătit.
Programul a fost deschis de eleva Marușca Laura care ne-a vorbit despre Francofonie. Elevii pregătiți de doamnele profesoare Ramona Buz, Zoe Nagy și Anca Pătcaș au prezentat următorul program: *dans modern (clasele a VII-a A și a IX-a C), dans de societate - Sylovak Milan și Tătar Emilia *scenete în limba franceză: Toujours… les verbes, Chez le dentiste, Les jours de la semaine, Un voyage en France – protagoniști, elevii din clasele a VII-a A, a VII-a B și a IX-a C *parada tricourilor francofone – elevele clasei a IX-a B *cântece în limba franceză: Popa Mariana – Edith Piaf – Je ne regrette rien, Baba Amalia – Joe Dassin – Et si tu n’existais pas, Cociubei Lavinia și Manolache Gabriela – Edith Piaf – La vie en rose *recitări de poezii.
Manifestarea a avut drept scop să-i determine pe elevi să știe cât mai multe lucruri despre francofonie, să le stârnească interesul pentru teatru, cântec și dans, să îndrăgească limba franceză, și nu în ultimul rând să-i facă conștienți de apartenența noastră, a românilor, la marea familie latină. Elevii colegiului au demonstrat astfel că franceza este o limbă actuală și îndrăgită de români. (Toma Codruța)

Trimite email

marţi, 11 august 2020