Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Mișcarea locală „Ora Pământului”

Sâmbătă, la Oradea

Mișcarea locală „Ora Pământului”

Mișcarea „Ora Pământului” (Earth Hour) este o inițiativă la nivel mondial care își propune atragerea atenției asupra problemelor reprezentate de încălzirea globală și pericolul consumului exagerat de resurse.

Aceasta constă nu doar în stingerea luminii pentru o oră, ci se referă la un adevărat angajament pentru schimbarea comportamentului și stilului de viață cu scopul de a reduce cât mai mult impactul asupra mediului înconjurător. În cadrul ultimei ediții, din anul 2011, peste 135 de țări, 6.000 de orașe și cca 1 miliard 500 de milioane de oameni s-au implicat în cadrul acestei campanii la nivel modial.
În acest an, sâmbătă, 31 martie 2012 la ora locală 20.30, în cele mai importante orașe din lume și implicit România, timp de 60 de minute va fi oprit iluminatul publicitar și cel în scop turistic, fără a afecta iluminatul public și siguranța populației. De asemenea, persoane fizice și juridice se vor alătura campaniei, fiind încurajate să oprească în acest interval orar folosirea acelor consumatori de energie electrică care nu sunt esențiali (computere și echipamente electronice lăsate în stare de funcționare, becuri aprinse, firme publicitare etc.)
De la an la an, grupul nostru de inițiativă a participat la creșterea conștientizării a ceea ce semnifică și dorește să realizeze proiectul Ora Pământului, Oradea fiind primul oraș din România care s-a alăturat inițiativei globale alături de București, începând cu anul 2008. Pe plan local, mișcarea se va bucura, la fel ca în fiecare an, de implicarea Organizației Naționale Cercetașii României - Centrul Local Oradea, precum și de susținere din partea Primăriei Oradea. În ceea ce privește locațiile unde vor avea loc manifestări specifice acestei acțiuni, acestea sunt:
*Pasajul Vulturul Negru - prin oprirea iluminatului arhitectural timp de o oră și desfășurarea la intersecția pietonalelor din interior – în fața intrării către Cinema Libertatea – a unui program artistic realizat de către tinerii Clubului Interact Oradea fără folosirea vreunor instrumente sau instalații care să implice consum de energie electrică.
*Primăria Oradea și Teatrul Regina Maria – prin oprirea iluminatului architectural al acestor două instituții reprezentative, care au participat astfel și în cadrul edițiilor anterioare, se va asigura o continuitate valoroasă pentru mișcarea locală „Ora Pământului”.
*Organizația Națională Cercetașii României – Centrul Local Oradea vor furniza lumânări și lampadare ecologice confecționate manual, care vor fi amplasate în mod simbolic, în aceste locații, pe durata celor 60 de minute.
*Localurile: Lord’s, Cafe Paris, Columbus Cafe, Livingroom Cafe, Kado Cafe, Fashion Lounge, Yellow Submarine, Juice Cafe, Famous Place, Pods Music Pub, Gelato e Natura, The One Club. Acestea se vor alătura acțiunii prin stingerea în intervalul orar 20.30-21.30 a iluminatului publicitar și de interior, precum și prin amplasarea de lumânări și lampadare.
*Parcarea din Piața Indepedenței amplasarea unui balon cu aer cald în cursul zilei de 31 martie 2012, pus la dispoziția organizatorilor prin generozitatea dlui Pompiliu Tripa, proprietar și deținător al atestatelor necesare pentru manevrarea acestuia. Această acțiune inedită pentru orașul nostru va asigura o publicitate deosebită pe plan local prin atașarea de banere personalizate cu siglele oficiale ale mișcării „Ora Pământului”, precum și ale partenerilor, sponsorilor și instituțiilor implicate. (Ligia Oală)

Trimite email

miercuri, 12 mai 2021