Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Astăzi se afișează lista posturilor

Începe „bătălia” pentru un post în învățământul preuniversitar

Astăzi se afișează lista posturilor

Nu vom mai avea concurs național unic în aprilie, ci concurs local la nivel de școală, centru sau zonă, în cazul unor asocieri temporare; concursul se va susține în 2 august, după cum aveam să aflăm miercuri (28 martie 2012) de la inspectorul școlar general adjunct, dl prof. Nicolae Ungur.

Înscrierile se vor face la școlile respective, dar și la alte școli (centre de concurs), dacă mai multe școli decid să se asocieze în vederea organizării acestui concurs. Perioada de înscriere este 2 – 12 aprilie, iar lista cu posturile vacante și rezervate va fi afișată astăzi, vineri (30 martie) la I.S.J. Bihor și pe site-ul inspectoratului.
Vor fi scoase la concurs 975 de posturi și fracțiuni, din care 592 complete și 383 incomplete din care 268 pe o perioadă nedeterminată. În Oradea, spre exemplu, vor fi 23 de posturi complete pentru învățători, pentru o perioadă nedeterminată.
Concursul din 2 august
Până la concursul din 2 august, se vor parcurge mai multe etape în cazul în care la unele discipline se vor susține probe orale și practice, iar inspecția specială la clasă va avea loc în perioada mai-iunie.
Concursul din 2 august va consta dintr-o probă scrisă la didactica disciplinei, excepție fac învățătorii și educatoarele care vor avea și o probă de limba și literatura română pe lângă didactica prădării disciplinei. Cu note peste 7 se va putea ocupa un post pe o perioadă nedeterminată, dar cu note între 5 și 7, doar un post pe o perioadă determinată, de maximum un an. De asemenea, până nu ați obținut definitivatul, nu veți putea ocupa un post pe o perioadă nedeterminată. (Ovidiu DAN)

Trimite email

miercuri, 17 iulie 2019