Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Ziua Păsărilor, ediția a cincea

Școala altfel

Ziua Păsărilor, ediția a cincea

În cadrul săptămânii „Școala altfel”, elevii de la CSEI „Orizont” din Oradea au sărbătorit luni (2 aprilie 2012), cea de-a cincea ediție a Zilei Internaționale a Păsărilor.

Desfășurarea a fost pregătită de cadrele didactice Lenuța Brehoi, Liliana Canalaș și Iuliana Chirilă.
„Activitatea a început cu prezentarea materialului teoretic cu privire la sărbătorirea zburătoarelor și ocrotirea lor, realizat în power point cu titlul „Păsările din România”, „Ziua păsărilor și a arborilor”, „Corpul, înmulțirea și importanța păsărilor”, a precizat prof. Lenuța Brehoi, cea care le-a vorbit apoi copiilor și despre „Curiozități din lumea păsărilor”. O multitudine de desene cu cele mai diverse specii de păsări, realizate de elevii claselor V-VIII, a dat naștere unei frumoase expoziții. Copiii au putut observa și o expoziție de carte despre păsări - realizată de bibliotecara școlii și o expoziție cu ouă de păsări, de diferite mărimi, de la cele de prepeliță până la cele de struț.
Un moment deosebit a fost apariția unei invitate speciale, Oana Dulcă, crescătoare de prepelițe. Aceasta le-a arătat elevilor și profesorilor ouă de prepeliță și o colivie cu prepelițe, răspunzând întrebărilor.
 Prof. Liliana Canalaș a confecționat cu elevii păsări din diverse materiale biodegradabile. „Copiii au fost încântați să lucreze și să vadă cum farfuriile de plastic sau conurile de brad devin cocoși, bufnițe sau păuni frumos colorați” a declarat profesoara.
Prof. Lenuța Brehoi a pregătit și un moment liric la care și-au dat concursul recitatorii: Asandei Marius, Balog  Georgiana, Murguly Marius, Neagu  Norbert, Mate Tibor și Kallai Gabriela. Foarte interesantă a fost și parada măștilor de păsări, urmată de dansul lor pe muzica celebrei „Ciocârlia”. Manifestarea s-a încheiat cu înmânarea diplomelor de participare, de către directoarelor instituției, prof. dr. Angela Marușca și psih. Elena Erdeli. (L. B.)

Trimite email

duminic, 25 august 2019