Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Deschiderea festivă a Olimpiadei Naționale de Religie Ortodoxă (ediția a IV-a)

Luni, la Catedrala cu Lună din Oradea a avut loc

Deschiderea festivă a Olimpiadei Naționale de Religie Ortodoxă (ediția a IV-a)

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie Drincec – episcopul ortodox al Oradiei, luni (2 aprilie 2012), la Catedrala cu Lună din Oradea a avut loc deschiderea festivă a celei de-a IV-a ediții a Olimpiadei Naționale de Religie Ortodoxă.

După slujba Te-Deumului de binecuvântare și mulțumire, organizatorii olimpiadei, reprezentanți ai Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului și ai Comisiei centrale, ai Inspectoratului Școlar și Episcopiei Ortodoxe a Oradiei, Prefecturii Bihor, Consiliului Județean și Primăriei Oradea, au salutat membrii Comisiei centrale elevii și profesorii însoțitori prezenți la competiția națională.
Au rostit cuvinte de salut și felicitare, urări de succes și încredere în forțele proprii: inspectorul general al MECTS, dl Cătălin Pâslaru, conf. dr. Vasile Timiș - președintele Comisiei centrale, doamna subprefect Adelina Coste, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, dl Dumitru Voloșeniuc, primarul Oradiei, dl ing. Ilie Bolojan și inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Bihor, dl prof. Dorel Luca.
Ultimul cuvânt, dar nu cel din urmă, a fost rostit de Preasfinția Sa Părintele Episcop Sofronie Drincec care după salutul duhovnicesc adresat și frumoasa prezentare făcută Oradiei Mari și Catedralei cu Lună, a îndemnat olimpicii naționali la încredere în puterea lui Dumnezeu și în forțele proprii, iar joi, i-a îndemnat să participe la concertul tradițional prepascal care va avea loc la noua catedrală aflată în construcție în centrul civic al municipiului de pe Crișul Repede.
Astăzi, concursul la Școala „Dacia”
La finalul festivității, părintele profesor, inspectorul școlar Florin Negruțiu – coordonatorul principal al olimpiadei, a prezentat calendarul  olimpiadei.
Astăzi, cei 265 de olimpici naționali vor intra în concurs; olimpiada va fi găzduită de Școala cu clasele I-VIII „Dacia”.
După concurs, programul va continua cu vizitarea Mănăstirii Sfânta Cruce și a unor monumente și obiective culturale din municipiul Oradea. Miercuri și joi, vor fi vizitate obiective turistice importante din județul Bihor (Mănăstirea Izbuc, Peștera Urșilor de la Chișcău, Băile Felix și Băile 1 Mai), concertul de joi de la noua catedrală, urmat de un spectacol la Palatul Copiilor și Elevilor, iar vineri, festivitatea de premiere a olimpicilor naționali, care va avea loc la Teatrul de Stat „Regina Maria. (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Deschiderea festivă a Olimpiadei Naționale de Religie Ortodoxă (ediția a IV-a).  

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 27 iunie 2019