Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Târgul firmelor de exercițiu

În săptămâna „Școala altfel”

Târgul firmelor de exercițiu

În perioada 3-4 aprilie 2012, în cadrul activităților programate în săptămâna „Școala altfel” la Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul” din Oradea, s-a desfășurat târgul firmelor de exercițiu.

La târg au participat 10 firme din școală: As-Mob S.A. (clasa a 12-a B, prof. coordonator Popa Lucian), Blue Europa S.R.L. (clasa a 11-a C, prof. coordonator Pop Camelia), Hobby S.R.L. (clasa a 11-a B, prof. coordonator Bara Mariana), Gusteau S.R.L. (clasa a 11-a H, prof. coordonator Tiutin Rodica), Bijou4U S.R.L. (clasa a 12-a C, prof. coordonator Bara Mariana), Sweet Fantasy S.R.L. (clasa a 11-a J, prof. coordonator Boroș Izabela), Young Continental S.R.L. (clasa a 11-a D, prof. coordonator Ile Larisa), Tour Star S.R.L. (clasa a 12-a D, prof. coordonator Tiutin Rodica), Trans Catering S.R.L. (clasa a 12-a J, prof. coordonator Boroș Izabela) și Baby Love S.R.L. (clasa 12-a D, prof. coordonator Tiutin Rodica).
„Evenimentul a urmărit: exersarea comunicării profesionale, a negocierii comerciale, a formelor de publicitate, autoevaluarea elevilor, perfecționarea lor în domeniul antreprenoriatului și nu în ultimul rând un plus de imagine pentru elevii cuprinși în firmele de exercițiu, dar și pentru școală”, după cum avea să ne spună dna Mariana Bara – coordonatorul manifestării.
Ca și în cazul unor firme reale, firmele și-au amenajat mini standuri, s-au încheiat tranzacții, au prezentat spoturi publicitare și filme de prezentare PPT, cataloage, pliante, fluturași și cărți de vizită, iar în cadrul workshopurilor au fost analizate activitățile desfășurate.
Muzica a destins atmosfera și i-a îndemnat pe petrecăreți la dans în pauza publicitară.
„Avem o bogată tradiție în activitățile de firmă de exercițiu: prima firmă din județul Bihor s-a înființat la noi în școală: As-Mob S.A.  Deținem 5 certificate Marca de calitate, iar în județ sunt 8 astfel de certificate - un instrument prin care se demonstrează că activitatea din firmă este conformă cu standardele de calitate specifice firmelor de exercițiu din învățământul profesional și tehnic, ceea ce conferă firmelor deținătoare valoare adăugată și credibilitate, a precizat interlocutorul nostru.
Am participat la numeroase târguri naționale și internaționale: la Timișoara, Baia Mare, Râmnicu Vâlcea, Bratislava, Praga, Zagreb, Salzburg, de unde ne-am întors cu premii la diferitele competiții de profil. Recent, în luna martie, am participat cu F.E. Hobby S.R.L. la Târgul internațional de la Praga, o experiență de neuitat pentru elevii participanți.
Suntem centru de resurse pentru zona de Nord-Vest
Suntem implicați în proiectul național „Formarea cadrelor didactice din învățământul profesional și tehnic – profil Servicii, pentru extinderea metodei moderne interactive de învățare firmă de exercițiu ID33440” finanțat din POSDRU și care are ca obiectiv principal pregătirea a 600 de cadre didactice din  învățământul profesional și tehnic (IPT), profil servicii, în vederea formării competențelor profesionale necesare implementării metodei interactive de învățare – firma de exercițiu. Finalitatea acestui proiect  constă în formarea competențelor pentru un proces de predare - învățare, care să favorizeze formarea competențelor antreprenoriale la elevi. Participăm în proiect cu 5 profesori în grupul țintă și un formator – prof. Bara Mariana. În cadrul acestui proiect am fost selecționați ca centru de resurse pentru zona de Nord-Vest a țării, în urma evaluării activităților noastre; la nivel național, vor funcționa 16 astfel de centre, rolul lor fiind acela de a coordona activitățile din regiune, de a oferi consultanță, de a organiza anumite evenimente și vizite de peer-learning/ schimb de bune practici”. (Mariana BARA & Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Târgul firmelor de exercițiu. 

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

vineri, 14 august 2020