Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Colegiul Național „Iosif Vulcan” a oferit trecătorilor o lecție de ecologie

În săptămâna „Școala altfel”

Colegiul Național „Iosif Vulcan” a oferit trecătorilor o lecție de ecologie

În cadrul săptămânii „Școala altfel”, peste 100 de elevi de la Colegiul Național „Iosif Vulcan” au desfășurat luni, 2 aprilie 2012, în parcarea din str. Independenței, în fața statuii lui Mihai Eminescu, o acțiune de conștientizare a populației cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor.

Acțiunea a avut loc în cadrul proiectului național „Școli pentru un viitor verde EDUPET”.  Astfel, elevii din clasele a VI-a B, a VII-a B, a XI-a C și a IX-a D de la Colegiul Național „Iosif Vulcan” din Oradea au constituit o brigadă eco, care și-a propus să demareze o serie de acțiuni pentru conștientizarea populației cu privire la colectarea selectivă și compactarea pet-urilor.
Elevii coordonați de profesoara Dana Mihincan au făcut și o demonstrație practică, cu un aparat numit TEPET, cu ajutorul căruia au compactat pet-urile, reducându-le volumul la minimum. Totodată, liceeni au împărțit trecătorilor pliante cu mesaje ecologiste.
„Ziua de azi o dedicăm activităților ecologice. Dorim să mediatizăm faptul că există un aparat numit Tepet, care poate fi folosit de oricine pentru compactarea sticlelor de plastic. Prin acțiunea acestui aparat volumul de depozitare al acestora se reduce. Această compactare facilitează o depozitare mai ușoară, iar în acest fel pet-urile pot fi selectate și predate mai ușor”, ne-a declarat diriginta clasei a VI-a B, doamna prof. Dana Mihincan. (Biroul de presă)

Trimite email

miercuri, 12 august 2020