Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Excursie la Stâna de Vale

Școala altfel

Excursie la Stâna de Vale

Marți, 3 aprilie 2012, în cadrul săptămânii „Școala altfel”, elevii clasei a II-a D de la Colegiul Național „Iosif Vulcan”, împreună cu învățătoarea Ghenț Mariana Rodica, au organizat o excursie la Stâna de Vale.

Vremea caldă și cerul senin promiteau o zi de neuitat. Odată ajunși la intrarea în stațiune, am avut o surpriză de proporții: zăpadă de 40 - 50 de centimetri în strat pufos, ce ne îmbia la o bulgăreală pe cinste. După o oră de harjoneală în zăpadă, printre chiote de bucurie au auzit vocea doamnei învățătoare care i-a chemat să meargă la izvor. Au ajuns relativ repede, au gustat apa „Izvorului minunilor”, s-au imortalizat și apoi au coborât spre cabana Iadolina. Aici au servit un suc și o porție de căldură după care și-au uscat hainele.
A urmat a doua tură de jocuri în zăpadă la ieșirea din stațiune, unde pe coama dealului s-au întrecut în coborâre cu pungile. Spre ora 14, am coborât.
 Pe drum am făcut o escală pentru o acțiune de ecologizare, adunând peturile din zonă în cadrul „Brigăzii Eco” a C.N. „Iosif Vulcan”, protejând astfel natura...
La ora 16, eram la poarta colegiului unde părinții nerăbdători așteptau „vești calde”.
A fost o zi de neuitat! (G. R.)

Trimite email

marţi, 11 august 2020