Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Dublă activitate preventivă la „Oltea Doamna”

Joi, la „Școala altfel”

Dublă activitate preventivă la „Oltea Doamna”

Joi, 5 aprilie 2012, de la prima oră, elevii claselor a IV-a B și a IV-a D, conduși de învățătoarele Szilaghi Ileana și Ienei Laura, de la Școala cu clasele I-VIII „Oltea Doamna” din Oradea, au fost vizitați de agent principal Paina Alina și agent șef Bredău Gheorghe, din cadrul Biroului Poliției de Proximitate Oradea.

În cadrul proiectului de Security Marketing „Mai atent, mai în siguranță la școală!”, cei doi polițiști au desfășurat o dublă activitate preventiv-informativă. Prima parte a fost dedicată prevenirii evenimentelor în urma cărora elevii devin victime ale unor infracțiuni (accidente de circulație, vătămări corporale, furturi, tâlhării etc.) Cu ajutorul chestionarului-joc „Știu să mă feresc de pericole?”, realizat de polițiștii de proximitate, s-a verificat în ce măsură elevii cunosc principalele reguli de circulație rutieră, de conduită preventivă sau cum să acționeze în situații de potențial pericol. A fost organizat un concurs între cele două clase, iar elevii, prinși de spiritul competiției, s-au întrecut să dea răspunsurile corecte, dovedind că știu cum să se comporte pentru a nu deveni victime ale unor infracțiuni. Agentul șef Bredău Gheorghe le-a precizat, la sfârșitul concursului, că trebuie să și aplice aceste cunoștințe în viața de zi cu zi, pentru a fi în siguranță, pentru că, o greșeală la concurs nu este o tragedie, în schimb în viață poate avea urmări grave. Până la urmă nu a contat cine a adunat mai multe puncte, pentru că participanții au primit diplome și au fost asigurați că, prin cunoștințele pe care le-au dobândit, câștigă toți cei din jurul lor: părinți și cadre didactice, dar și polițiștii, care doresc să îi știe în siguranță.
Partea a doua a fost dedicată prevenirii și combaterii violenței, polițiștii prezentând un material intitulat „Violența în școală, fenomen vechi și nou”. Elevii au aflat care sunt formele de violență și care sunt cele mai frecvente între elevi, care sunt consecințele săvârșirii unor acte de violență, mai precis traumele provocate și răspunderea contravențională sau penală. S-a arătat cum poate fi evitată violența, subliniindu-se importanța dialogului, comunicării, în soluționarea unui conflict, stăpânirea impulsurilor de a reacționa violent în diverse situații, când se simt nedreptățiți, provocați etc. Fiecare elev a primit un pliant cu recomandări preventive, realizat de polițiștii de proximitate și tipărit cu sprijinul Primăriei Oradea. (G. B. & Ov. D.)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Dublă activitate preventivă la „Oltea Doamna”.

               

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 19 august 2019