Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Toată lumea să-L laude pe Domnul!

Hristos a înviat! Adevărat a înviat!

Toată lumea să-L laude pe Domnul!

La miezul nopții (sâmbătă spre duminică, 14/15 aprilie 2012), părintele Vasile Bota și mai apoi părinții Ion Alexandru Mizgan și Ioan Gudea i-au îndemnat pe credincioșii Parohiei Sf. Apostol Andrei din Oradea să vină în fața sfântului altar să ia Lumina Învierii Domnului nostru Iisus Hristos.

S-a înconjurat biserica de trei ori, s-a săvârșit slujba Învierii, iar spre finalul slujbei, părintele Vasile Bota a citit Predica de Paște a Sfântului Ioan Gură de Aur, din care cităm un fragment: „...cei ce ați postit și cei ce n-ați postit veseliți-vă astăzi. Masa este plină, ospătați-vă toți; vițelul este mare, nimeni să nu iasă flămând, toți vă îndulciți de ospățul credinței; toți luați bogăția bunătății. Nimenea să nu plângă pentru sărăcie, că s-a arătat Împărăția ce de obște. Nimenea să se tânguiască pentru păcate, că iertarea din groapă a răsărit. Nimenea să nu se teamă de moarte, că ne-a slobozit pe noi moartea Mântuitorului. Stinsu-o-a pe dânsa Cel ce a fost ținut de aceea. Prădat-a iadul Cel ce s-a pogorât la iad. Amărâtu-l-a pe dânsul, gustând Trupul Lui. Și aceasta mai înainte apucând Isaia a strigat: iadul, zice, s-a amărât, întâmpinându-Te pe Tine jos. Amărâtu-s-a că s-a stricat. Amărâtu-s-a că s-a batjocorit. Amărâtu-s-a că s-a omorât; amărâtu-s-a că s-a surpat; amărâtu-s-a că s-a legat. Luat-a trupul și de Dumnezeu s-a lovit; luat-a pământ și s-a întâmpinat cu cerul; luat-a ceea ce a văzut și a căzut întru ce n-a văzut.
Unde-ți este, moarte, boldul? Unde-ți este, iadule, biruința? Sculatu-S-a Hristos și au căzut dracii; înviat-a Hristos și se bucură îngerii; înviat-a Hristos și viață viețuiește; înviat-a Hristos și nici un mort nu este în groapă, că Hristos sculându-Se din morți începătură celor adormiți, Aceluia este Slava și cinstea...”
Pentru miile de credincioși prezenți la Înviere, au fost pregătite 12.500 de pungulițe cu sfintele paști care au fost distribuite de consilieri în bună rânduială, iar în biserica de jos, părintele Vasile Bota a continuat cu Sfânta Liturghie și sfințirea mâncărurilor de dulce din coșurile aduse de credincioși.
A doua Liturghie - duminică, de la ora 10.00
Cei mai mulți care s-au retras spre casă au fost așteptați la Sfânta Liturghie de părinții Ion Alexandru Mizgan, Ioan Gudea și Vasile Bota la ora 10, urmând ca și pentru ei să fie sfințite mâncărurile de dulce din coșurile rânduite pe platoul din fața bisericii. (Moise-Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze (132 de poze), accesați Galeria foto: Toată lumea să-L laude pe Domnul!

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

vineri, 24 ianuarie 2020